JERINIĆ: Za sada Doboju ne prijeti poplava - Glas Regije

JERINIĆ: Za sada Doboju ne prijeti poplava

Nije učitano

Foto: RTV Doboj

U naredna 24 časa samo na rijeci Bosni u RS postoji mogućnost da vodostaj dostigne kotu pripremnog stanja za odbranu od poplava, saopštili su u Vodama Srpske, a kako je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, rekao za sada je rijeka Bosna ispod ovog nivoa, ali da prate situacija na terenu, pišu „Nezavisne novine“.

Jerinić je za „Nezavisne novine“ rekao da prate situacija i upozorenja Voda Srpske, te da je nivo rijeke Bosne na teritoriji grada Doboja ispod nivoa za redovnu odbranu od poplava.

„Odjeljenje za civilnu zaštitu će svakako pratiti uzvodno tok rijeke Bosne i određene operativne radnje preduzimati u slučaju da treba“, rekao je Jerinić.

Dodao je da prema meteorološkim prognozama za narednih nekoliko dana smatraju da to nije dovoljan broj padavina da se ponovi scenario iz 2014. godine, kada je ovaj grad zadesila velika poplava.

„Osim samog vrela Bosne, niže pritoke od Krivaje nisu u znatnom porastu niti su u porastu rijeka Spreča ni rijeka Usora. Jedini je problem trenutno gornji dio korita rijeke Bosne, a to je na području Sarajeva“, naveo je Jerinić.

Kako su naveli u Vodama Srpske u naredna 24 časa vodostaji na većim rijekama u Republici Srpskoj, kao što su rijeke Sava, Vrbas, Una i Sana, ne bi trebalo da dostignu kotu pripremnog stanja za odbranu od poplava ni na jednoj mjernoj stanici.

(IZVOR: Nezavisne)

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *