JERINIĆ: Ako struka kaže, daćemo više novca za novu zgradu - Glas Regije

JERINIĆ: Ako struka kaže, daćemo više novca za novu zgradu

Nije učitano

DOBOJ – Nakon što je nedavno poništio tender za rušenje postojećeg i izgradnju novog objekta Gradske uprave, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić za CAPITAL kaže da će uraditi novo vještačenje na osnovu kojeg će odlučiti da li će povećati izdvajanje za nevedeni posao.

Jerinić je prošlog mjeseca poništio tender za izbor preduzeća koje je trebalo da za 28,5 miliona KM sruši postojeći i izgradi novi objekat administrativnog centra jer jedna ponuda nije bila uredna, dok je drugu ponudu dala grupa ponuđača, u kojoj su bili i „Prointer ITSS“ i „Kaldera“, tražeći daleko veći iznos od predviđenog.

Na pitanje CAPITAL-a da li će povećati iznos predviđen za objekat uprave, Jerinić kaže da će biti onako „kako struka kaže“.

„U narednom periodu ćemo kroz vještačenje i analizu vidjeti zbog čega je iznos bio preko predviđenog. Ako je bilo pomjeranja na tržištu i ako struka to dokaže, onda ćemo vjerovatno morati povećati iznos, jer je neprihvatljivo da raspisujemo tender za koji unaprijed znamo da se niko neće prijaviti“, rekao je Jerinić i dodao da trenutno ne može reći kada bi novi tender mogao biti raspisan.

Podsjećamo, na poništeni tender grada stigle su ponude preduzeća „Proda – mont“ iz Doboja koja nije dostavila sve tražene dokumente te grupe ponuđača koju su činili „Gradip“ Prnjavor kao nosilac i članovi grupe „Širbegović inženjering“ Gračanica, „Topling“ Prnjavor, “Kaldera company“ Laktaši i „Prointer ITSS“ Banjaluka.

Njihova ponuda je odbačena jer su za ovaj posao tražili čak 7,3 miliona KM više nego što je gradska vlast planirala, odnosno 31,7 miliona bez PDV-a.

Grad Doboj je polovinom aprila raspisao tender za izbor izvođača za rušenje postojećeg i izgradnju novog objekta administrativnog centra Gradske uprave, za koji je planirala potrošiti 24,4 miliona bez PDV-a.

Bilo je predviđeno da se projekat finansira sredstvima iz budžeta, a kompletan iznos Grad planira izvođaču da isplati u narednih deset godina.

(IZVOR: CAPITAL)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *