GAVRIĆ: Sramota dobojske vlasti - dižu kredit, prodaju zgradu opštine, a nagrade dijele Đajiću i Zori Vidović - Glas Regije

GAVRIĆ: Sramota dobojske vlasti – dižu kredit, prodaju zgradu opštine, a nagrade dijele Đajiću i Zori Vidović

Nije učitano

Današnja sjednica Skupštine grada Doboj jedna je od najsramnijih u skorije vrijeme, ističe član Povjereništva Gradskog odbora SDS Doboj i ističe da su sve odluke donesene na sjednici održanoj danas štetne za ovaj grad.

„Danas je donesena još jednu u nizu odluka o kreditnom zaduženju, a dobojska vlast nas je ovog puta zadužila za 1.900.000 КM. Da stvar bude još gora ni jedna marka od ovih skoro dva miliona neće biti utrošena za bilo kakav razvoj grada, za bilo šta korisno, nego „za privremeno finansiranje deficita proizašlog iz gotovinskog toka“.“, kaže Gavrić i dodaje:

„Trebali su biti do kraja iskreni, pa priznati da deficiti proizilaze iz njihovog nedomaćinskog ponašanja i katastrofalnog rukovođenja gradom, pa su tako samo u prošloj, 2022. godini, napravili 14 i po miliona maraka deficita, odnosno minusa u gradskom budžetu! Кada je u pitanju izborna godina, kao što je to bila prošla, gradski oci ne štede novac građana Doboja da ostvare svoje lične ambicije – a to što grad dovode na rub propasti, što nema novca ni za šta, što u mnogim ulicama rasvjeta ne radi, što plate u javnim ustanovama kasne po nekoliko mjeseci, pa i godinu dana, to im je nebitno.“

Nije učitano

Dobojska skupština donijela je odluku da proda stari objekat opštine, odnosno zgradu u kojoj su do sad bile smještene gradske službe.

„Iz godine u godinu, iz skupštine u skupštinu isti način djelovanja – sve što znaju jeste podići kredit i prodati gradsku imovinu. Važno je da se uzme još jedan kredit, da se preživi još koji mjesec, pa će se pronaći način da se proda još nešto od gradske imovine… i išli bi oni tako u krug dok grad potpuno ne unište i rasprodaju, ali ovim putem im poručujem da to nećemo dozvoliti“, kaže Gavrić.

On je izrazio razočarenje odlukom da se najviše priznanje grada dodijeli ministru finansija Zori Vidović i direktoru UKC RS Vladi Đajiću.

ČITAJTE JOŠ//TOMIĆ KRITIKUJE ODLUKU SKUPŠTINE: Dobojska vlast priča o zaštiti Ozrena, a želi ga prekopavati

„Da li je moguće da Doboj nema zaslužne građane pa će ova antinarodna i antidobojska vlast najveće priznanje, Plaketu grada Doboja, dodijeliti Zori Vidović i Vladi Đajiću, i na sve to im pokloniti po 5 hiljada maraka uzetih od građana Doboja?“, pita Gavrić i dodaje:

„Da imaju imalo obraza Đajić i Vidović bi nagradu odbili, ali pošto nemaju, pozivam ih javno da bar pokažu gram ljudskosti i novčanu nagradu ne preuzmu, nego je preusmjere nekom kome je novčana pomoć zaista potrebna, a takvih je u Doboju nažalost mnogo.“

About Post Author

2 thoughts on “GAVRIĆ: Sramota dobojske vlasti – dižu kredit, prodaju zgradu opštine, a nagrade dijele Đajiću i Zori Vidović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *