DOBOJ: Za dva dana sedam hapšenja zbog vožnje pod dejstvom alkohola - Glas Regije

DOBOJ: Za dva dana sedam hapšenja zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Nije učitano

Foto: Arhiva

DOBOJ – U okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja na području Doboja za dva dana uhapšeno je sedam osoba zbog vožnje u alkoholisanom stanju, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

„Tokom akcije ukupno je kontrolisano 314  učesnika u saobraćaju, prilikom čega je kod 42 utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je 11 lica sakcionisano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih lijekova“, preciziraju iz Policijske uprave.

U saopštenju se navodi da su za ostale učinjene prekršaje izdata su 93 prekršajna naloga.

„Policijski službenici Policijske uprave Doboj u prethodna tri mjeseca tekuće godine proveli su niz pojačanih preventivnih i represivnih mjera i radnji što je rezultovalo značajnim poboljšanjem stanja bezbjednosti u oblasti saobraćaja“, dodaju iz Policijske uprave.

Iz Policijske uprave je rečeno da su za tri mjeseca kontrolisano 7.416 vozača, što je za 50,2 odsto više nego prošle godine.

U saopštenju se dodaje za vrijeme trajanja akcije nije bilo nezgoda sa smrtno stradalim licima.

„Broj nezgoda sa teško povrijeđenim licima je smanjen za 23, 5 odsto, dok je broj nezgoda sa lakše povrijeđenim licima smanjen za 1, 8 odsto.  Broj nezgoda koje su prouzrokovali vozači pod dejstvom alkohola smanjen je za 8,9 odsto. Nije bilo nezgoda koje su prouzrokovali vozači pod dejstvom opojnih droga“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je izdato ukupno 10.869 prekršajnih naloga, što je za 97,2 odsto više u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine.

„Iz saobraćaja je iskučeno 750 vozača, što predstavlja povećanje za 25,6 odsto, od toga 564 zbog alkohola (povećanje za 29 odsto) i 91 zbog droga (povećanje za 167,6 odsto)“, rekli sui z Policijske uprave.

U saopštenju se navodi da je zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom sankcinisano 37 vozača, odnosno za 76,2 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

Petanest vozila je oduzeto od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja.

Za prva tri mjeseca 2021. godine, evidentirano je 5.379 prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sa vozilom.

„Najveće prekoračenje od 161 km/h evidentirano je u mjestu Botajica, područje opštine Modriča,  gdje je ograničenje 80 km/h“, dodaje se u saopštenju.

Za tri mjeseca evidentirano je 1.118 vozača koja upravljaju neregistrovanim vozilima.

Iz Policijske uprave Doboj apeluju na vozače da budu savjesni zbog sebe i drugih učesnika u saobraćaju.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *