DOBOJ: Folklorom otvorena manifestacija Ilindanske svečanosti u Kožuhama - Glas Regije

DOBOJ: Folklorom otvorena manifestacija Ilindanske svečanosti u Kožuhama

Nije učitano

U okviru manifestacije Ilindanske svečanosti u Kožuhaama je u ljetnoj bašti Doma kulture „Mladen i Savo” održano Veče folklora u organizaciji kožuškog Kulturno-umjetničkog društva „Miloš Kupres”.

Pored domaćina nastupili su KUD „Pronija” Prnjavor, KUD „Prosvjeta” Obudovac, KUD „Cerovica” Cerovica, KUD „Trebava” Koprivna, KUD „Osječani” Osječani i KUD „Napredak” Bušletić-Donja Grapska.

Ovogodšnje Veče folklora svojim prisustvom uveličali su zamjenik gradonačelnika Doboja Vladimir Marković, poslanik u Parlamentu BiH Obren Petrović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić, kao i druge brojne zvanice iz društveno-političkog života Grada Doboja, te veliki broj mještana Kožuha i susjednih trebavskih sela.

Nije učitano

Takođe, u sklopu Ilindanskih svečanosti u Kožuhama biće održan 10. Memorijalni noćni turnir „Ilina 2021”. Turnir će se igrati u petak i subotu, 30. i 31. jula, sa početkom od 18 časova.

Svoje učešće na turniru pored domaćina FK „Hajduk” Kođuhe, uzeće još tri trebavske ekipe FK „Vranjak” Vranjak, FK „BSK ” Bušletić, i FK „Trebava” Osječani.

U nedjelju, 1. avgusta, u seoskom hramu biće služena večernja liturgija.

(IZVOR: RTV Doboj)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *