Derventa slavi Dan grada i krsnu slavu Crkvene opštine (FOTO) - Glas Regije

Derventa slavi Dan grada i krsnu slavu Crkvene opštine (FOTO)

Nije učitano

Dervenćani su tradicionalno, po 170 put obiljelžiu svoj dan  – Veliku Gospojinu.  Proslava Dana grada i krsna slava Crkvene opštine i hrama Uspenja Presvete Bogorodice,  započela je liturgijom u hramu nakon čega su vjernici u krsnom hodu formirali litiju. Položeni su vijenci i služen parastods na Centralnom spomen obilježju za poginule borce odbrambeno otadžbinskog rata.

Nije učitano

Održana je svečana sjednica Skupštine grada Derventa, u prisustvu predstavnika kulturnog, privrednog, političkog i vjerskog života na kojoj su sumirana sva postignuća grada u proteklih godinu dana.

Nije učitano

Na svečanoj sjednci podjeljena su i najveća gradska priznanja koja se dodjeljuju zaslužnim pojedinicima ili kolektivima. Ove godine velikogospojinska povelja pripala je preduzećima Niveks i Frukta trejd, kao i poljoprivredniku Radi Ćudiću.

Slavlje je upotpunjeno svečanim ručkom i lomljenjem slavskog kolača. U skopu proslave Velike Gospojine u Derventi se održava i tradicionalni vašar.

Brojni zvaničnici Srpske čestitali su veliki praznik najmlađem gradu u Srpskoj, među kojima i srpski član Predsjendištva BiH Milorad Dodik.

(IZVOR: TV K3)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *