DERVENTA: Od dvorišta stvorili svoj kutak raja - Glas Regije

DERVENTA: Od dvorišta stvorili svoj kutak raja

Nije učitano

Šareno i raznovrsno cvijeće te sadnice voća i povrća upotpunili su dvorište Mire i Veselka Đukića, koji, kako ističu, ne žale ni vremena, ni truda, a ni novca kako bi stvorili sopstveni kutak raja od svog dvorišta.

Pripreme i planovi za sređivanje vrta otpočinju već u martu, a kako objašnjavaju domaćini, zimski dani se koriste za pripremanje saksija od različitih materijala, za šta je zadužen Veselko, kao i za pravljenje raznih dodataka kako bi sva ljepota cvijeća došla do izražaja.

Pravu malu oazu u Velikoj Sočanici, ovo dvoje penzionera njeguju već godinama, a iako su radni vijek proveli u Austriji, svoje vrijeme su svakog ljeta posvećivali i dvorištu.

Nije učitano

– Nikad nisam žalila novca za lijepu i specifičnu ružu i za neobično cvijeće. Pelcere i sjemena sam donosila i iz svih krajeva Austrije i gdje god sam otišla vratila sam se sa nekom novom vrstom cvijeća – objašnjava ova penzionerka i dodaje da je ona idejni tvorac, ali da njene ideje u djelo sprovodi suprug.

Nije učitano

– Ja volim, što bi naš narod rekao, starudiju, da kombinujem staro oruđe i alate i iskoristim ih za saksije i tako supruga i ja spojimo njena i moja interesovanja – istakao je on dodavši da su svi ukrasi u dvorištu njegovih ruku djelo.

Kako su istakli, cijeli život su radili da bi u starosti mogli da uživaju i dane provode upravo u pogledu na dvorište, a večeri uz prijatelje i roštilj.

Još su dodali da im hlad prave sadnice koje su pretežno autohtone vrste, ali da vrijedi pomenuti i kivi koji svake godine rađa.

(IZVOR: Derventski list)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *