Delegacija Celja u posjeti Doboju - Glas Regije

Delegacija Celja u posjeti Doboju

Nije učitano

Grad Doboj i opština Celje njeguje prijateljstvo više od pet decenija. Gosti Doboja bili su iz ovog pobratimljenog slovenačkog grada, koji su Doboju najveću pomoć pružili nakon majskih poplava 2014. godine.

Gradovi Celјe i Doboj su bratimlјeni još od 1965. godine. Ta povezanost naročito se iskazala tokom katastrofalnih poplava 2014. godine, kada je Celјe nesebično priteklo u pomoć Dobojlijama, dajući pomoć u lјudstvu, novcu i materijalnim sredstvima.

Celje je primjer lokalne zajednice koja je uspješna na svim poljima, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, te se zahvalio na podršci koju pružaju Doboju sve ove godine. Saradnja ova dva pobratimljena grada će se u narednom periodu samo unapređivati.

Župan Celja Bojan Šrot je rekao da je primjetan razvoj grada Doboja. Na čelu je opštine Celje više od dvije decenije. Njegovo dugogodišnje iskustvo od koristi je za bratski grad. Pažnju Slovenaca posebno je privukao projekat sufinasiranja stanova za mlade bračne parove.

Delegacija Celja boravi u dvodnevnoj posjeti Doboju. Dogovoreno je i da rukometna ekipa Celja uzme učešće na sledećem Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona.

U Doboju postoji Celjska ulica, a gosti iz ovog slovenačkog bratskog grada su potvrdili da i jedna ulica u njihovoj lokalnoj zajednici nosi naziv Dobojska.

(IZVOR: TV K3)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *