ĆELIĆ: Nemamo ni trunku poštovanja za postupke američkog ambasadora - Glas Regije

ĆELIĆ: Nemamo ni trunku poštovanja za postupke američkog ambasadora

Nije učitano

„Američkom ambasadoru nije ispunjena molba da posjeti opštinu Stanari. Nakon toga je isti iskoristio i zloupotrijebio ranije započete projekte „USAID-a“ u dijelu opština na čijem se obilježavanju pojavio, a rukovanje sa mnom van opštine Stanari jeste izraz moje pristojnosti i poštovanja projekata u opštini Stanari“, saopštio je načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić nakon što je objavljena fotografija na kojoj se rukuje sa američkim ambasadorom u Bosni i Heregovini Majklom Marfijem.

„Кorištenje ovog događaja u sukobima sa rukovodstvom Republike Srpske javno osuđujem jer je izvan dipolomatske i civilizacijske prakse i nivoa“, navodi Ćelić.

„Ni ja ni moji saradnici nemamo ni trunku poštovanja za postupke ambasadora SAD, koji je osporavao imovinu i nadležnost Republike Srpske, a njene funkcionere, predsjednika Republike Srpske, Skupštine, premijera Vlade i srpskog člana Predsjedništva i njihove porodice, izlagao progonu tražeći i omogućujući sankcije kao najstrašniji vid kršenja ljudskih i građanskih prava“, ističe se u saopštenju i dodaje:

„Žao mi je ako se, u javnosti Republike Srpske, moj gest pristojnosti tumači i koristi van istine, koju ovom prilikom javno predočavam.“

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *