PRESUDA U DOBOJU: Dvije godine zatvora za lažnog mesara - Glas Regije

PRESUDA U DOBOJU: Dvije godine zatvora za lažnog mesara

Nije učitano

Foto: Ilustracija/Pixabay

DOBOJ – Osnovni sud u Doboju osudio je prvostepeno Nedžada Durmića (44) iz Gračanice na dvije godine zatvora, po optužnici koja ga teretila da je obilazio seoska domaćinstva u više lokalnih zajednica u Srpskoj, od stočara uzimao jagnjad, te im nije plaćao, pišu Nezavisne.

Kako je potvrđeno za „Nezavisne novine“, presuda je donesena na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

Optužnicom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, po kojoj je proglašen krivim, Durmić se tereti da je u oktobru 2019. godine, te od  jula 2020. do januara ove godine, obilazeći seoska domaćinstva u okolini Doboja, te Stanara, Petrova, Šamca i Modriče, kontaktirao ljude koji su na prodaju nudili ovce i jagnjad.

„Prevario ih je lažno se predstavljajući i lažnim prikazivanjem činjenica dovodeći ih u zabludu da će im naknadno platiti ugovorenu cijenu za preuzetu jagnjad, kada se vrati po preostalu količinu, iako je znao da se neće vratiti, niti im platiti“, ističe se u optužnici.

Optuženom u izrečenu kaznu zatvora uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru,  počev od 18. februara ove godine.

Podsjetimo, kako su „Nezavisne novine“ već pisale, njega su policajci Policijske uprave Doboj uhapsili sredinom februara,  zbog sumnje da je prevario više stočara od kojih je uzimao ovce, koze i jagnjad, lažno se predstavljajući kao mesar koji otkupljuje životinje.

Kako nam je tada potvrđeno, ovaj stari policijski znanac osumnjičen je da je svojim pohodima varao najčešće starije ljude koji mahom žive od uzgoja ovaca tako što im je uzimao životinje predstavljajući se često i imenima poznatih i uglednih mesara.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *