ŽRS se oglasile nakon teške nezgode kod Modriče (FOTO) - Glas Regije

ŽRS se oglasile nakon teške nezgode kod Modriče (FOTO)

Nije učitano

„Željeznice Republike Srpske“ (ŽRS) apeluju da se svi učesnici u saobraćaju obavezno zaustave ispred putnog prelaza poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će se samo tako izbjeći nezgode, kao što je današnja na pruzi Šamac-Doboj kada je povrijeđen vozač automobila.

U ovom preduzeću Srni je rečeno da je teretni voz ŽRS-a naletio na automobil na putnom prelazu Višnjik koji je osiguran saobraćajnim znakovima i trouglom preglednosti.

Nezgoda se dogodila u 15.50 časova između stanice Modriča i ukrsnice Vranjak.

„Mašinovođa je, uvidjevši vozilo na putnom prelazu, postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se, nažalost, udes nije mogao izbjeći“, ističu iz ŽRS.

Nije učitano
Foto: Facebook

Po prijavi vanrednog događaja, na mjestu nezgode, osim nadležne službe Hitne pomoći, nalaze se pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za vanredne događaje ŽRS-a.

Usljed ovog vanrednog događaja došlo je do oštećenja kontaktne mreže i lokomotive ŽRS-a.

Nije učitano

Iz Policijske uprave Doboj Srni je rečeno da je vozač automobila „krajsler“ iz Modriče čiji su inicijali N.P. povrijeđen nakon što je na njegovo vozilo naletio teretni voz na putnom prelazu u Tarevcu u opštini Modriča.

Povrijeđeno lice prevezeno je u dobojsku bolnicu na hospitalizaciju.

Sudar se dogodio u 15.50 časova, a teretni voz, kojim je upravljao mašinovođa čiji su inicijali Ž.S. iz Doboja, kretao se iz pravca Šamca prema Doboju.

Uviđaj vrše policijski službenici Policijske stanice Modriča.

Nezavisne

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *