ZOLAK: Nabavka kiseonika dobila potencijalni epilog - Glas Regije

ZOLAK: Nabavka kiseonika dobila potencijalni epilog

Nije učitano

Foto: RTV BN

Direktor agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak saopštio je da je dobio informaciju od kompanija „Messer“ može da dostavi pet cisterni medicinskog kiseonika, kao i kiseonik u medicinskim bocama.

„Upravo sam dobio informaciju da je tema nabavke medicinskog kiseonika, povodom koje sam zadnjih dana obavio mnogobrojne razgovore, dobila jedan potencijalni epilog. Naime, predstavnik kompanije „Messer“ me je obavijestio da su u mogućnosti da organizuju dostavu 5 cisterni (jedna cisterna je kapaciteta cca 23 tone) medicinskog kiseonika sedmično, plus jedan kamion medicinskog kiseonika u medicinskim bocama (prvih 150 boca bi bile date na revers, jer je evidentno da u Republici Srpskoj nema dovoljno medicinskih boca, ako ih i ima uopšte)“, navodi se u saopštenju Zolaka.

Kako se dodaje, navedene količine bi se uvozile iz Republike Hrvatske, te potom isporučivale u Banjaluku.

„Uzimajući u obzir da je Ministarstvo zdravlja Republike Srpske izračunalo da su sedmične potrebe zdravstvenih ustanova Republike Srpske oko 120 tona, može se izvući zaključak da su potrebne količine medicinskog kiseonika obezbijeđene i dostupne“, dodaje se u saopštenju.

Takođe, Zolak dodaje da je predstavnika kompanije „Messer“ zamolio da ovu informaciju proslijedi i ministru zdravlja Alenu Šeraniću, da bi on preduzeo potrebne radnje iz nadležnosti Ministarstva na čijem je čelu.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *