„Željeznice RS“ dobijaju novu upravu - Glas Regije

„Željeznice RS“ dobijaju novu upravu

Nije učitano

„Željeznice Republike Srpske“ uskoro bi trebale da dobiju novu upravu.

Naime, na osnovu odluke Nadzornog odbora ovog preduzeća raspisan je konkurs za generalnog direktora te dva izvršna direktora.

Pored opštih, kandidati za generalnog direktora ŽRS treba da ispunjavaju i posebne uslove i to da imaju visoku stručnu spremu saobraćajne struke željezničkog smjera, elektrotehničke, mašinske, pravne ili ekonomske i najmanje pet godina radnog iskustva u struci, na rukovodećim pozicijama.

Od kandidata se traži i da poznaju organizaciju i problematiku rada i funkcionisanja ŽRS kao i način rada akcionarskih društava.

Za izvršne direktore mogu konkurisati kandidati sa završenim elektrotehničkim, građevinskim, saobraćajnim ili mašinskim fakultetom i sa četiri godine iskustva.

Upravu preduzeća čine generalni direktor Slađan Jović i izvršni direktori poslova infrastrukture i poslova operacija Dragan Zelenković i Željko Radić. Svi su u v.d. mandatu.

Jović, koji se na ovoj poziciji nalazi pet mjeseci, danas je za CAPITAL rekao da još nije donio oodluku da li će konkurisati za poziciju generalnog direktora.

CAPITAL

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *