Završen turnir u uličnom basketu "VIVIA 3X3 ŠAMAC 2021" - Glas Regije

Završen turnir u uličnom basketu „VIVIA 3X3 ŠAMAC 2021“

Nije učitano

Na četvrtom turniru u uličnom basketu „VIVIA 3X3 ŠAMAC 2021“, koji se održao u okviru manifestacije „Šamačko lјeto“ gdje je učestvovalo 30 ekipa iz Republike Srpske, BiH …, a pobjednicima su dodijelјene novčane nagrade, pehari, medalјe i zahvalnice.

U konkurenciji seniora prvo mjesto od 1500 KM pripalo je ekipi „Fortuna OIL“ IZ Prnjavora, drugo mjesto 500 KM ekipi „Alo Plastik“ iz Živinica, dok je prvo mjesto u konkurenciji juniora od 300 KM pripalo ekipi „Grafičkog studija“ iz Modriče, a drugo od 100 KM ekipi „Sport PAB“ iz Doboja.

U  konkurenciji  kadeta od 200 KM prvo mjesto pripalo je ekipi „053“ iz Doboja.

Pobjednik trojke Marko Torbica iz Šamca dobio je pehar i 100 KM.

Nije učitano

Organizator, Zoran Cvjetković rekao je da je ovo četvrti po redu turnir, drugi puta po novom sistemu takmičenja, jer se sada igra prema standardima Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) Fiba 3X3, koji je od ove godine i prvi puta uvršten kao sport na olimpijskim igrama.

Nije učitano

On je naveo da su ove godine uspjeli da obezbijede finansijska sredstva da učestvuju po novom sistemu takmičenja, te dodao da je cilј manifestacije promocija sporta i način da se omladina zainteresuje za njega.

Direktor Centra za kulturu Šamac Milanka Blagojević kaže da Centar u saradnji sa opštinom Šamac organizuje mnogobrojne kulturne manifestacije i sportske događaje, te je ovo „Šamačko lјeto“ obilјeženo u duhu kulturnih manifestacija, ali svakako jedan od prioriteta su i sportski događaji.

Organizator turnira je Košarkaški klub „Šamac“, generalni sponzori su opština Šamac, kompanija „Vitinka“ iz Kozluka, po kojoj turnir ove godine nosi naziv, te drugi sponzori.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *