"Zašto u Doboju ne reaguje Fond za zaštitu životne sredine?" - Glas Regije

„Zašto u Doboju ne reaguje Fond za zaštitu životne sredine?“

Nije učitano

Foto: Ilustracija/Facebook/Stefan Gavrić

„Apsurdna je činjenica da, iako je direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, kadar Socijalističke partije Srđan Todorović, iz Doboja, u našem i njegovom gradu imamo problem sa nelegalnom eksploatacijom šljunka koja je prouzrokovala ekološku katastrofu u slivu rijeke Bosne“, rekao je Stefan Gavrić, član Predsjedništva Gradskog odbora PDP Doboj, prenosi RTV BN.

Gavrić kaže da istovremeno u Doboju, tačnije mjesnoj zajednici Кotorsko, stoji 30 tona opasne hemikalije „heksan“ koja ugrožava okolinu, mještane i njihovu imovinu, a Fond, kao ni gradska vlast ne preduzimaju ništa da se problem riješi.

Nije učitano

„Pored toga, na teritoriji Doboja postoji i veliki broj divljih deponija o kojim niko ne vodi brigu, a ugrožavaju i prirodu i zdravlje građana koji žive u njihovoj blizini. Кada direktor Fonda ne vodi brigu o ekologiji, životnoj sredini i zdravlju svojih sugrađana iluzorno je očekivati da to radi bilo gdje u Republici Srpskoj. Treba naglasiti da veliki dio odgovornosti snosi i gradska vlast koja svojim nečinenjem daje doprinos ugrožavanju životne sredine i zdravlja svih nas, Dobojlija“, ističe Gavrić.

(IZVOR: RTV BN)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *