ZA ONE KOJI ČEKAJU REVAKCINACIJU: U Srpsku stiglo 25.000 DOZA druge komponente Sputnjika V - Glas Regije

ZA ONE KOJI ČEKAJU REVAKCINACIJU: U Srpsku stiglo 25.000 DOZA druge komponente Sputnjika V

Nije učitano

U Republiku Srpsku je u okviru dva kontigenta stiglo 25.000 doza druge komponente vakcina Sputnjik V, koje su nabavljene za imunizaciju stanovništva Srpske protiv kovida 19.

Za ove vakcine sredstva je obezbijedila Vlada RS, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

– Riječ o još jednoj isporuci vakcina ruskog proizvođača u sklopu realizacije ugovora koji Institut za javno zdravstvo RS ima sa veleprometnikom „Krajinagroup“. Do sada je, uključujući i ovu isporuke, u Republiku Srpsku stiglo ukupno 249.300 doza prve i druge komponente ove vrste vakcina. Podsjećamo, prema uputstvima proizvođača ove vakcine, revakcinacija drugom komponentom vakcine može se uraditi u periodu od 21 do 90 dana nakon vakcinacije prvom komponentom – naglašavaju u MZSZ i dodaju da su nove količine vakcina dopremljene u skladište uvoznika u Banjaluci.

– Po završetku procedura, biće upućene zdravstvenim ustanovama širom Republike Srpske za proces vakcinacije protiv virusa korona.  Zdravstvene ustanove raspolažu dovoljnim količinama vakcina više proizvođača, a Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS i Institut za javno zdravstvo RS još jednom pozivaju građane da se, ukoliko do sada nisu, što prije vakcinišu protiv virusa korona i na taj način zaštite svoje zdravlje, s ciljem što sveobuhvatnije imunizacije stanovništva – poručuju iz ovog ministarstva.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *