Za novinarku iz Doboja stiže nagrada (VIDEO) - Glas Regije

Za novinarku iz Doboja stiže nagrada (VIDEO)

Nije učitano

Na konkursu za novinarsku nagradu „Eko novinar/ka“ za profesionalno, odgovorno i uticajno izvještavanje na temu zaštite životne sredine Centra za promociju civilnog društva u okviru projekta „Misli o prirodi“, novinarka BN televizije Vesna Vukmirović u kategoriji audio/video sadržaj osvojila je prvo mjesto za priču „KAD SE RIJEKE POBUNE: Devastacija korita naših rijeka velikih je razmjera, sve rijeke ugrožene?!“

„Misli o prirodi!“ četvoroipogodišnji je projekat kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržan od Švedske.

Osnovni cilj projekta jeste povećati uticaj civilnog društva u zaštiti životne sredine kroz umrežavanje organizacija civilnog društva, institucija, stručnih lica, medija i mladih za zajedničko sinhronizovano i snažno djelovanje na lokalnom nivou.

Dodatni značaj projekta predstavlja doprinos provođenju zahtjeva Evropske unije i međunarodnih sporazuma iz oblasti životne sredine, klime i energije koje je BIH ratifikovala.

Veliki doprinos nagradi dao je i snimatelj i montažer Srđan Đurić, koji je kroz objektiv kamere prikazao razmjere devastacije rijeke Bosna.

Nagrađeni prilog:

(IZVOR: RTV BN)

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *