VPTŠ Doboj potpisala ugovor o realizaciji projekta "Doboj – Centar izvrsnosti 2021" - Glas Regije

VPTŠ Doboj potpisala ugovor o realizaciji projekta „Doboj – Centar izvrsnosti 2021“

Nije učitano

Visoka poslovno-tehnička škola u Doboju potpisala je danas ugovor o realizaciji projekta ” Doboj-Centar izvrsnosti 2021”, koji sprovodi u saradnji sa Agencijom za međunarodni razvoj SAD-a (USAID).Vrijednost projekta iznosi 185 hiljada KM,a potpisivanju je prisustvovao i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević.

Potpisivanjem ugovora između predstavnika dobojske Visoko-poslovno tehničke škole i USAID-a ozvaničen je početak realizacije projekta „Doboj-centar izvrsnosti 2021“.Realizovaće se u sklopu USAID-ovog Projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima. Vrijednost projekta iznosi 185 hiljada KM.Sa 35 odtso učestvuje škola,a USAID sa 65 odsto sredstava koja će biti utrošena za nabavku savremene opreme za obučavanje polaznika kiurseva za CNC operatere i zavarivače.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i ministar privrede i preduzetništva Srpske,koji je ovom prilikom rekao da je riječ o realizaciji važnog projekta sa aspekta obučavanja kadrova koji su potrebni realnom sektoru.

U okviru projekta, osim opremanja centra, biti organizovani i kursevi za CNC operatera i za zavarivače, za ukupno 30 polaznika, odnosno po 15 u svakoj grupi.U planu nam je da 10 polaznika budu osobe koje su već u radnom odnosu, dok bi preostalih 20 polaznika bili oni koji su prijavljeni u Zavodu za zapošljavanje“.

(IZVOR: TV K3)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *