VLAST I OPOZICIJA U KLINČU: Koliko je građana bilo na protestima (FOTO) - Glas Regije

VLAST I OPOZICIJA U KLINČU: Koliko je građana bilo na protestima (FOTO)

Nije učitano

Protest opozicije na Trgu Krajine u Banjaluci prošao je kako je i najavljeno, mirno i bez incidenata, bar na ulicama najvećeg grada u Srpskoj, ali je zato na društvenim mrežama bjesnio pravi „rat“.

Dok su se opozicionari smjenjivali na bini kao na traci, odakle su slali zapaljive poruke partijama na vlasti, a okupljeni građani im aplaudirali, na društvenim mrežama se vodila polemika oko toga koliko je tačno osoba došlo da podrži svoje “miljenike”.

Brojka se tako kretala od 1.500 pa sve do 15.000 građana u zavisnosti od toga na čiji profil na društvenim mrežama zalutate, tačnije da li o protestima izvještavaju osobe bliske vlasti ili opoziciji.

Opozicija je sa protesta poslala poruku da se na Trgu Krajine okupilo preko 15.000 ljudi, dok je policija na kraju saopštila da ih je bilo svega 3.500, a isto to tvrdi i vlast.

O tačnom broju građana na Trgu Krajina bilo je teško saznati i iz medija jer mnogi nisu željeli da licitiraju brojkama, dok je bilo i onih koji su saopštavali da ih je bilo 2.000 do 3.000 ili, pak, onih po kojima se okupilo preko 12.000 građana.

Poslanik SDS Dragan Mektić je tako na društvenim mrežama napisao da se na Trgu Krajina nalazi 12.000-15.000 građana i da je režim pao.

Poslanik Nebojša Vukanović je otišao korak dalje pa je rekao da je na Trgu Krajina bilo čak 20.000 građana.

– Ovdje je 20.000 ljudi, ako može aplauz da se čuje do Bakinaca – poručio je Vukanović okupljenim građanima.

S druge strane, savjetnik srpskog člana Predsjedništva, Milan Tregeltija napisao je na društvenim mrežama da broj okupljenih nije bio veći od 4.000.

Osim što se licitiralo sa brojem građana na Trgu Krajina, licitiralo se i sa fotografijama.

Društvenim mrežama su tako kružile brojne fotografije iz kojih se takođe teško moglo prosuditi koliko je tačno osoba bilo na Trgu Krajina jer su nastale u različitom periodu dana.

Ako je suditi po fotografijama koje su po društvenim mrežama dijelili oni bliski vlasti Trg Krajina je bio poluprazan, dok je opozicija, očekivano, dijelila fotografije na kojima je bio prepun.

Za razliku od Stanivukovića, portparol SNSD Radova Kovačević objavio je fotografiju na kojoj je Trg Krajina poluprazan.

Mnogi korisnici društvenih mreža su Kovačevićevu objavu dočekali na “nož” tvrdeći da je riječ o fotografiji koja je ili uslikana neki drugi dan ili u momentu kada su građani tek počeli dolaziti na Trg.

Kovačević, doduše nigdje nije napisao u koje doba dana je fotografija nastala, ali je očito da je nastala prije nego je skup zvanično počeo, bar ako je suditi po fotografijama koje su kasnije uslikali fotoreporteri koji su se nalazili na Trgu.

Naime, ako je suditi po prethodnoj fotografiji, koju je objavio Kovačević, prostor oko i ispred plave tende na Trgu Krajina je prazan i okolo se nalazi tek pokoji građanin.

Na fotografiji koju su snimili fotoreporteri na licu mjesta vidi se da je cijeli taj prostor kasnije bio ispunjen građanima.

Nije učitano

Koliko je tačno građana na kraju bilo na Trgu Krajina teško da će se saznati iz objava jednih ili drugih jer će te brojke varirati u zavisnosti od toga da li pitate nekoga iz vlasti ili opozicije.

A, koliko je zaista bilo možda bi bilo najbolje da građani prosude sami iz galerije koju je napravio fotoreporter Srpskainfo.

Nije učitano
Nije učitano
Nije učitano

Za one koji, pak, ne vjeruju fotografijama, već svojim očima, ne preostaje ništa drugo već da sljedeći put dođu na skupove koje organizuje bilo vlast, bilo opozicija i uvjere se sami.

(IZVOR: Srpskainfo)

About Post Author

1 thought on “VLAST I OPOZICIJA U KLINČU: Koliko je građana bilo na protestima (FOTO)

  1. Ovi opozicionari ili su miloradovi eto da nebi ispalo da je Milorad diktator i da je režim snsd bez opozicije, ili oni zajebavaju narod, ili su toliko glupi da nemogu skontate da narod ne želi povratak sds i njegove pljačke tiranije sile i ubistava a takodje ni m. Ivanića pdp i njegove pljačke republike srpske i svih njenih privrednih resursa, niti narod želi dns i nesica, pavica, djokica i ostalih ulizica koji nikada nisu imali svoj stav nego kao pascad pokorno žive od mrvica koje im dadne gospodar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *