Vlada potpisala sporazum o saradnji sa „Rafinerijom nafte Brod“ - Glas Regije

Vlada potpisala sporazum o saradnji sa „Rafinerijom nafte Brod“

Nije učitano

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, u ime Vlade Republike Srpske, i direktor privrednog društva „Rafinerija nafte Brod“ a.d. Brod Anatolij Vaclavič Karaljus potpisali su danas u Banjaluci Sporazum o saradnji.

Ovim sporazumom predviđena je mogućnost izgradnje gasne elektrane u krugu fabrike „Rafinerija nafte Brod“ i definisan način njene realizacije.

Ministar Đokić je tim povodom rekao da je ovaj projekat prvi projekat ovog tipa u regionu i da će, dugoročno gledano, imati veoma veliki značaj za ekonomiju Republike Srpske i dalje ulaganje u sektor energetike, posebno u oblasti korišćenja prirodnog gasa za proizvodnju električne energije. Prema procjenama, instalisana snaga gasne elektrane je 100 MW, a vrijednost investicije oko 150 miliona KM.

Prema njegovim riječima, Vlada Republike Srpske je na ovaj način pokazala spremnost da pruži svu potrebnu podršku realizaciji ovog projekta, kao i daljem razvoju i unapređenju odnosa sa važnim strateškim investitorom i partnerom Republike Srpske, kompanijom „Zarubežnjeft“.

IZVOR: Srpskainfo

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *