VIŠKOVIĆ SA SINDIKALCIMA I POSLODAVCIMA: Dogovoriti tekst Opšteg kolektivnog ugovora - Glas Regije

VIŠKOVIĆ SA SINDIKALCIMA I POSLODAVCIMA: Dogovoriti tekst Opšteg kolektivnog ugovora

Nije učitano

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predsjednicima Saveza sindikata, Unije poslodavaca i Privredne komore RS o donošenju opšteg kolektivnog ugovora.

Već sedam godina, Republika Srpska nema Opšti kolektivni ugovor, koji se primjenjuje na sve radnike i poslodavce, a na čemu insistiraju sindikalci.

Predsjednik Vlade naglasio je na današnjem sastanku da je od velike važnosti da se u predstojećem, pregovaračkom procesu utvrdi tekst opšteg kolektivnog ugovora, kako bi se dogovorena rješenja mogla implementirati u dokumente ekonomske politike i budžeta za 2024. godinu.

Višković je pozvao sve aktere socijalnog dijaloga da predlože svoje članove u radnu grupu za izradu opšteg kolektivnog ugovora, na čijem će čelu, u ime Vlade, biti Danijel Egić, ministar rada i boračko invalidske zaštite.

Premijer Višković, apelovao je na sve učesnike dijaloga da daju svoj doprinos da se dođe do prihvatljivog i održivog rješenja koje bi moglo da se implementira u praksi i poboljša sveukupni poslovni ambijent u Republici Srpskoj.

Svi učesnici sastanka izrazili su spremnost da, preko delegiranih predstavnika, učestvuju u radu radne grupe koja bi trebala da predloži rješenje u najboljem interesu Republike Srpske, kao i zaposlenih i poslodavaca.

U radu današnjeg sastanka, učestvovali su i ministar Danijel Egić, kao i predstavnici Inspektorata, Poreske uprave i Ministarstva finansija Republike Srpske.

(IZVOR: Srpskainfo)

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *