VELIKA AKCIJA SIPE: Pretresi u Šamcu, Pelagićevu i još nekoliko opština - Glas Regije

VELIKA AKCIJA SIPE: Pretresi u Šamcu, Pelagićevu i još nekoliko opština

Nije učitano

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) vrši pretrese objekata i lica na 11 lokacija na širem području Tuzle, Lukavca, Pelagićeva, Šamca, Zavidovića, Prnjavora i Ilidže u vezi sa nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda.

Riječ je o akciji „Skuter tri“, a pronađeni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, duvan pripremljen za pušenje, mašine za rezanje duvana, mašine za punjenje cigareta duvanom pripremljenim za pušenje, cigarete bez akciznih markica, novac i drugo, saopšteno je iz SIPA.

SIPA, kako se dodaje, pretresa lica, stambene i poslovne objekte i pokretne stvari koje koriste osumnjičeni, a pronađeni predmeti mogu se dovesti u vezu sa krivičnim djelom organizovani kriminal sa krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

ČITAJTE VIŠE//U AKCIJI SIPE UHAPŠENO DEVET OSOBA: Među njima i dva Šamčanina, poznata imena uhapšenih

Akcija se realizuje pod nadzorom i naredbama Tužilaštva i Suda BiH, a uz pomoći policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, te MUP-a Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo.

Iz SIPA su naveli da će o „konačnom izvršenju pretresa i statusu osumnjičenih lica javnost biti blagovremeno obaviještena“.

(IZVOR: RTV BN)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *