Vatrogasci ponovo gase požare na dimnjacima u Šamcu: "Nečija neodgovornost pravi problem i drugim građanima" - Glas Regije

Vatrogasci ponovo gase požare na dimnjacima u Šamcu: „Nečija neodgovornost pravi problem i drugim građanima“

Nije učitano

Šamački vatrogasci su od početka godine ugasili tri požara na dimnjacima izazvana nehatom pojedinaca, ali je smanjen broj požara na kontejnerima zahvaljujući preduzeću „Slobodna zona“ koje je instaliralo ostavke za pepeo.

Starješina profesionalne Teritorijalne vatrogasne jedinice Šamac Slobodan Milovanović izjavio je Srni da je od početka grijne sezone bilo 12 požara na dimnjacima.

– Za sada je gašenje požara na dimnjacima prošlo bez neke velike štete, ali uglavnom moramo da intervenišemo. Nečija neodgovornost pravi problem i drugim građanima, pogotovo gdje postoje etažni vlasnici – rekao je Milovanović i apelovao na građane da očiste svoje dimnjake.

On je napomenuo da je oprema i tehnika spremna za intervencije, da je izvršeno servisiranje i sve što je potrebno.

– Problem je što ne posjedujemo opremu za spašavanje u saobraćajnim nesrećama. Razvalni alat još nije nabavljen i ne zna se kada će – kaže Milovanović.

On je naveo da su se tokom januara dogodile dvije saobraćajne nesreće nakon kojih su intervenisali, ali da, na sreću, nije bilo potrebe za razvalnim materijalom.

– Cijena razvalnog materijala je od 18.000 evra do 20.000 evra. Kada bismo ga kupili, bio bi korišten za opštine Šamac, Donji Žabar i Pelagićevo, ali nema načina da se to nabavi – rekao je Milovanović.

SRNA

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *