VARADINOVIĆ: Tražimo da FK”Borac” ima ravnopravan odnos kao svi drugi klubovi u RS i BiH - Glas Regije

VARADINOVIĆ: Tražimo da FK”Borac” ima ravnopravan odnos kao svi drugi klubovi u RS i BiH

Nije učitano

Predsjednik opštinskog fudbalskog Saveza Simo Varadinović je nakon sjednice Izvršnog odbora izjavio novinarima da je sastanak vezan za problematiku neusvajanja žalbe od strane Mnistarstva finansija kojom je Poreska uprava konstatovala da FK „Borac“ treba da isplati za period 2014 – 2019 godina 227.000 KM plus kamate na osnovu neisplaćenih poreza i doprinosa za angažovanje službenih lica, sudija, delegata, troškova igrača i svih troškova vezanih za rad jednog fudbalskog kluba.

On je dodao da su donijeli zaključke prema kojima će preduzeti sve zakonske mjere zajedno sa predsjednikom Fudbalskog saveza RS i nogometnog saveza BiH da u što kraćem periodu održe sastanak na istu temu , te da ukoliko se ne obustavi ovaj postupak klubovi neće nastaviti proljetni dio sezone.

„Tražimo da FK“Borac“ ima ravnopravan odnos kao što to imaju svi ostali klubovi u RS i BiH“, kaže Varadinović.

Sastanku Izvršnog odbora opštinskog fudbalskog saveza /OFS/ pored predstavnika svih klubova sa područja opštine Šamac koje su članice OFS prisustvovao načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i predsjednik područnog fudbalskog saveza Petar Jelić.

Predsjednik područnog fudbalskog Saveza Doboj Petar Jelić kaže da je došao na sastanak da stane iza svog člana FK“Borac“ u njenim nastojanjima da očuva klub i tradiciju dugu 102 godine koji najduže bitiše na ovim prostorima i u regionu, te da će kao predsjednik područnog Saveza Doboj učiniti sve da organizuju jedan set sastanka koji će sigurno pomoći FK“Borac“ u njihovim namjerama.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević kaže da su se žalili Ministarstvu finansija s obzirom da je Poreska uprava sačinila zapisnik u kojem stoji da FK „Borac“ treba da plati iznos od 227.000 KM zato što u periodu od 2014 do 2019 godine nisu plaćeni porezi i doprinosi na isplate igrača, te da FK „Borac“ funkcioniše kao i svi klubovi u BiH i RS na način da na te isplate igračima ne plaćaju poreze i doprinose.

„Napominjem da je kontrolisani period 2014 do 2019 godine kada su na čelu FK „Borac“ bila tri predsjednika i riječ je o vremenskom periodu u kojem je FK „Borac „što se i konstatuje u Rješenju Poreske uprave ne postoje nikakve finansijske malverzacije. Riječ je o isključivom prekršaju ne plaćanja poreza i doprinos na igrače. To nam daje za pravo da tražimo potpuno jednak tretman FK „Borac“ kao što imaju svi sportski kolektivi i klubovi u RS i BiH, „kaže Milićević.

On je dodao da je apsolutna podrška svih članica opštinskog fudbalskog Saveza i područnog FS i nadase da će u saradnji sa FS RS i Ministarstvom finansija problem biti riješen.

Predsjednik FK“Borac“ Zoran Pupčević zahvalio se svima koji su izrazili spremnost da pomognu FK“Borac“, te uputio apel svim instancama da pomognu i da FK“Borac“ bude tretiran kao i svi fudbalski i sportski klubovi u RS i BiH.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *