Uručena priznanja povodom Dana opštine Teslić - Glas Regije

Uručena priznanja povodom Dana opštine Teslić

Nije učitano

Povodom Dana opštine Teslić danas su uručena priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Ova priznanja se dodjeljuju svake godine na prijedlog građana i udruženja, a ovogodišnji dobitnici opštinskih plaketa, nagrada i zahvalnica izabrani su jednoglasno na sjednici SO Teslić održanoj 7. aprila.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević naglasio je da se ove godine opštinska priznanja zaslužnim građanima Teslića uručuju u mnogo skromnijim uslovima koji su prilagođeni epidemiološkoj situaciji i mjerama. On je čestitao slavodobitnicima, poželio im mnogo uspjeha u daljem radu .

„Ono što je važno reći kada uđemo u istoriju dodjele nagrada i priznanja – vidimo da tu ima mnogo uspješnih mladih ljudi, preduzeća i ostalih koji su postali poznati ne samo u opštini Teslić, već čak širom svijeta, što mi je jako drago i nadam se i očekujem da ćemo već naredne godine biti u prilici da na jedan svečaniji način proslavimo Dan opštine i uručimo priznanja, te da će pandemija biti iza nas“, rekao je Miličević.

Dobitnik zlatne plakete „6. april“, matematičar Nebojša Đurić, rekao je da mu ovo priznanje predstavlja veliku čast i odgovornost da nastavi da piše nove naučne radove za koje se nada da će biti još bolji.

„Na matematičkom problemu koji sam riješio radio sam intezivno preko dvije godine zajedno sa nekim kolegama sa Univerziteta i okruženja. Uspio sam poslije više različitih ideja da dođem do konačnog rješenja za ovaj problem i da objavim rezultat sa jednim od najboljih ruskih matematičara Sergejom Buterinom u jednom od najznačajnijih matematičkih časopisa. U nauci kao i u životu ključnu ulogu igra motivacija, tako da kada radite na nekom zadatku godinu – dvije morate imati jaku motivaciju i naravno da smo mi naučeni da funkcionišemo na principu nagrade, tako da svaka nagrada stvara novu motivaciju i želju za novim uspjesima. Imam hrabrost da kažem da mi je ova nagrada mnogo važnija nego neke nagrade koje sam dobio u gradu u kojem trenutno radim, tako da imam taj osjećaj patriotizma i takođe iskoristiću svoje znanje da pomognem ovoj lokalnoj zajednici koliko budem mogao“, rekao je Đurić.

Slavoljub Petričević, dobitnik zahvalnice „6. april“, izjavio je da je za njega ovo jedno izuzetno priznanje za 25 godina rada na čelu Srpskog sokolskog društva „Sveti Petar Cetinjski“, organizacije koja promoviše stogodišnje ideale sokolskog pokreta.

„Viteštvo, zdrav način života kroz sportsko i viteško nadmetanje, patriotizam i bratska solidarnost su ideje kojima sam se sve ove godine vodio u radu Srpskog sokolskog društva „Sveti Petar Cetinjski“. Od osnivanja 24. marta 1996. godine pa sve do 26. marta ove godine, kada je imenovan novi starješina, predstavlja zaista jedan dug period na čelu jedne organizacije i posebno sam ponosan što se za svih tih 25 godina nije desio nijedan incident na sportskim i kulturnim manifestacijama koje smo organizovali“, rekao je Petričević.

Povodom 6. aprila, Dana opštine Teslić dodjeljena su sledeća priznanja:

Zlatna plaketa – Nebojša Đurić – za izuzetan doprinos i svjetski uspjeh u oblasti matematike.

Srebrna plaketa – Stojan Smiljanić – za požrtvovanost, zalaganje i spašavanje ljudskih života tokom pandemije virusa korona.

Srebrna plaketa (posthumno) – Novo Miškić – za nemjerljiv doprinos odbrani opštine Teslić u proteklom otadžbinskom ratu i u stvaranju i odbrani Republike Srpske.

Zahvalnica – Miroslav Miki Stojnić – za organizovanje nekoliko humanitarnih akcija na području opštine Teslić.

Zahvalnica – Škola fudbala „Proleter“ Teslić – za značajno unapređenje sporta, sportske infrastrukture i društveno-korisnog aktivizma na području opštine Teslić.

Zahvalnica – Slavoljub Petričević – za nemjerljiv doprinos u razvoju i promovisanju sportskih i kulturnih aktivnosti, te sokolskog duha širom Republike Srpske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *