U TUČI UBIO ROĐAKA: Teslićaninu godinu i po zatvora - Glas Regije

U TUČI UBIO ROĐAKA: Teslićaninu godinu i po zatvora

Nije učitano

Foto: NN

TESLIĆ – Jovan Aleksić iz Teslića osuđen je na kaznu od godinu i po zatvora jer je u tuči ubio svog rođaka Stanimira Lazića, a presudu je donio Okružni sud u Doboju, pišu Nezavisne.

Naime, sve se desilo 20. juna prošle godine u večernjim satima u teslićkom selu Blatnica, kada je izbila tuča između Aleksića i Lazića.

U optužnici se navodi da je Lazić koji je bio u alkoholisanom stanju došao u kuću A.L., gdje je između rođaka prvo došlo do verbalne rasprave u vezi s donacijom za izgradnju kuće, da bi zatim došlo do fizičkog sukoba između njih dvojice.

Nakon toga umiješala se i Aleksićeva majka M.A. kada je stala ispred Lazića i rekla: „Šta ti misliš – da se mi tebe bojimo“, nakon čega je Lazić planuo i rekao: „Nemoj da me provociraš i izazivaš“ pa ju je uhvatio za vrat, na što mu je Aleksić rekao: „Ne diraj mi mater, nemoj da je udaraš, skini ruke s vrata“. Lazić je to i uradio, da bi joj zatim udario dva šamara, poslije kojih ga je Aleksićeva majka udarila dva puta drvenom drškom od metle u struk“, navodi se u optužnici.

Kako se dalje navodi, to je kod Aleksića izazvalo strah jakog intenziteta, strah od egzistencijalne ugroženosti za majku i sebe. Usljed jakog straha koji odgovara stepenu jake razdraženosti, a koja je dovela do duševne poremećenosti prolaznog tipa, usljed koje je Aleksić bio bitno smanjeno uračunljiv, u takvom stanju dok je stajao na uzvišici iza Lazića udario ga je desnom nogom u predjelu desne strane glave – vrata, od kog udarca je Lazić pao udarivši glavom o tvrdo tlo.

Lazić je zadobio teške tjelesne povrede u vidu teškog otoka mozga, krvarenja i pritiska na vitalne moždane centre, usljed čega je preminuo 26. jula prošle godine u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *