U SMRT ODVEO ČLANOVE PORODICE LIVNJAK: Optuženi Teslićanin se izjašnjava o krivici - Glas Regije

U SMRT ODVEO ČLANOVE PORODICE LIVNJAK: Optuženi Teslićanin se izjašnjava o krivici

Nije učitano

FOTO: Pixabay.com

Goran Bjelac (22) iz Teslića, optužen za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj su nastradali članovi porodice Livnjak, izjasniće se o krivici 12. jula ove godine, potvrđeno je portalu Srpskainfo.

Obavještavamo vas da je u krivičnom predmetu protiv optuženog B. G. zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 402. stav 5. u vezi sa stavom 3. i 1. istog člana Krivičnog zakonika Republike Srpske, ročište za izjašnjenje o krivici zakazano za dan 12. juli 2021. godine- navodi se u odgovoru Osnovnog suda u Tesliću.

Od izjašnjenja optuženog Bjelca zavisiće i budući tok postupka.

Naime, ukoliko optuženi prizna krivicu, sud će nakon toga zakazati ročište na kojem će razmatrati priznanje Bjelca i izreći mu kaznu. Postoji i mogućnost sporazuma o priznanju krivice optuženog i Okružnog javnog tužilaštva Doboj o kojem Osnovni sud u Tesliću takođe mora dati posljednju riječ.

Međutim, ukoliko se Bjelac na ročištu izjasni da nije kriv, biće zakazan početak suđenja na kojem će tužilaštvo i odbrana izvoditi dokaze.

Sud u Tesliću nedavno je potvrdio optužnicu protiv Bjelca zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj su u avgustu prošle godine nastradali članovi porodice Livnjak.

Teška nesreća dogodila se 15. avgusta prošle godine u mjestu Buletić kod Teslića, a Bjelac se optužnicom tereti za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Dobojsko tužilaštvo je u maju ove godine podiglo optužnicu protiv Bjelca, a devetomjesečna istraga pravdana je čekanjem nalaza saobraćajnog vještačenja.

U teškoj nesreći poginuli su Svetlana Livnjak (37) i njena ćerka Dragana Livnjak (19). Teške povrede zadobili su Zoran Livnjak (45) i njegova ćerka, četvorogodišnja S.L. Zoran je 11 dana nakon nesreće podlegao teškim povredama.

Prema ranijim informacijama, nesreća se dogodila kada je “audi”, kojim je upravljao optuženi, usljed neprilagođene brzine prešao u suprotnu traku i udario u “fijat” u kojem su se vozili članovi porodice Livnjak.

(IZVOR: SrpskaInfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *