U ponoć sjedili i družili se u autu - Glas Regije

U ponoć sjedili i družili se u autu

Nije učitano

Foto: Arhiva

DOBOJ – Umjesto da u vrijeme policijskog časa borave u svojim domovima, neki građani opština koje su u nadležnosti Policijske uprave Doboj ne biraju način da se dokopaju „slobode“, pa sve češće krše ovu mjeru, pišu Nezavisne.

„Imali smo, recimo, preksinoć u Tesliću tri mlađa lica, dva mladića i djevojku, koji su u vozilu sjedili, družili se u ponoć. Znači, čisto kršenje, tako da njihovo opravdanje nije bitno. Kreću se i pješke i vozilima. Ne znam da li su ih policajci pitali za izgovor, ali je to nebitno ako zateknete lice u pola dvanaest noću da se kreće bez nekog opravdanog razloga“, kazao je juče Jovica Žigić, načelnik Sektora policije Policijske uprave Doboj.

Prve noći kada je uveden policijski čas na području PU Doboj je 30 osoba upozoreno zbog kretanja u periodu od 20 do pet časova, noć kasnije jedanaest osoba je sankcionisano, a još devet osoba je treće noći važenja zabrane kretanja „zaradilo“ sankcije zbog izlaska na ulicu u gluvo doba noći.

Prethodne noći četvoro Dobojlija nije imalo strpljenja, pa su napustili svoje domove u vrijeme policijskog časa, zatim po troje Modričana i Teslićana, te dvoje Dervenćana i jedan mještanin opštine Stanari.

„Nekim ljudima nije dovoljno pravilo ili nije dovoljan zakon, nije dovoljna naredba, on želi da se ogluši, on želi da ide u prekršaj. Za takve ljude ćemo sve uraditi da ih spriječimo da ugrožavaju druge“, poručio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, te dodao da osim građana i pojedini preduzetnici nisu svjesni situacije.

„Imali smo zahtjeve da apoteke rade do 22 časa. Ako je policijski čas u 20 časova, kome će raditi? Ja molim sve privatnike da budu svjesni situacije, neće im niko doći od 20 do 22 časa. Za hitne slučajeve ima dežurna apoteka“, naveo je Jerinić.

On je roditeljima djece koja koriste usluge vrtića „Majka Jugovića“ poručio da neće plaćati račun za mart, a Štab za vanredne situacije je donio odluku da se obustavi naplata parkinga na teritoriji grada, te da se ugostitelji oslobađaju plaćanja zakupa javnih površina za postavljanje ljetnih bašta u toku ove godine.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *