"U PITANJU JE KORIDOR 5C": Gradonačelnik Doboja tvrdi da u Pločniku nema nezakonitih radnji - Glas Regije

„U PITANJU JE KORIDOR 5C“: Gradonačelnik Doboja tvrdi da u Pločniku nema nezakonitih radnji

Nije učitano

Foto: GU Doboj

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić tvrdi da u mjestu Pločnik kod Doboja, uz korito rijeke Bosne, nema nikakvih nezakontih aktivnosti.

Uovom momentu se sprovodi državni projekat Koridor 5C i izvođači su sebi napravili pristupni put zbog izgradnje dva mosta za Koridor. Uz saglasnost, uz projekat, uz struku. Nisu mogli drugačije da urade. Dakle, nije nikakva divlja deponija niti eksploatacija šljunka, već pristupni put kako bi na sred rijeke napravili stub za dva nova mosta koja imaju i građevinsku dozvolu i saglasnost – objašnjava Jerinić za Srpskainfo.

On tvrdi da izvođač ima obavezu da sve vrati u prvobitno stanje.

Nije učitano

– To je samo pristup do sredine rijeke Bosne na tom lokalitetu i ništa više. Imaju oni nadzor. Ništa nelegalno se ne radi u Pločniku – dodaje Jerinić koji je komentarisao prijavu grupe građana “zbog nezakonitih aktivnosti u Pločniku”.

Grupa građana “Da se ne ponovi maj 2014. godine” prijavila je JP “Vode Srpske”, vodnoj inspekciji i Republičkom javnom tužilaštvu deponovanje materijala uz korito rijeke Bosne u Pločniku, kao i izgrađene objekte za separaciju šljunka i proizvodnju betona u neposrednoj blizini.

– Navedeno deponovanje materijala i gradnja objekata zabranjeni su odredbama članova 3, 104 i 105 Zakona o vodama, jer smanjuje protok vode prilikom visokih vodostaja i utiče na ugroženost Doboja i drugih područja od poplava – upozorava ova grupa građana.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *