TRADICIONALNI VASKRŠNJI TURNIR DOBOJSKIH PENZIONERA: Pobjednik Veljko Šolaja - Glas Regije

TRADICIONALNI VASKRŠNJI TURNIR DOBOJSKIH PENZIONERA: Pobjednik Veljko Šolaja

Nije učitano

Udruženje penzionera grada Doboj organizovalo je i ove godine tradicionalni Vaskršnji šahovski turnir penzionera. Na turniru je učestvovalo 14 predstavnika najstarije populacije koje je pozdravio Rajko Gligorić, predsjednik Udruženja.

On je naglasio da je turnir svake godine dio realizacije pragramskih zadataka u radu Udruženja i da je ove godine održan u skladu sa prostornim i finansijskim mogućnostima.

Nije učitano

Vaskršnji turnir penzionera održan je po Bergerovom sistemu a vođena je bespoštedna borba za svaki poen. Ipak, sa šest poena iz sedam susreta Veljko Šolaja zasluženo je trijumfovao ispred Brane Čakarevića koji je je imao 5,5 i Save Džigumovića sa 4,5 poena.

Trojica prvoplasiranih dobili su skromne novčane nagrade a takođe manje nagrade pripale su sedmorici učesnika.

Sudija na turniru bio je Aleksandar Petrović iz Doboja.

Nije učitano

Konačan plasman na turniru penzionera šahista; Veljko Šolaja 6, Brano Čakarević 5,5, Savo Džigumović 4,5, Dragoljub Miličević 4,5, Nikica Miličić 4, Dragan Kopanja, Trivun Damjanović i Milenko Đurić po 3,5, Mirko Nikolić, Željko Božić, Nedeljko Jotanović i Radenko Đuričić po 3, Đorđo Petković 2, Kuzman Nikolić (81) najstariji učesnik nije uspio da osvoji ni jedan poen.

Slobodan Babić

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *