TESLIĆ: Tukao oca i majku, pa završio u pritvoru - Glas Regije

TESLIĆ: Tukao oca i majku, pa završio u pritvoru

Nije učitano

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Osnovni sud u Tesliću odredio je pritvor od mjesec dana za M.B. (52) iz Teslića jer ga sumnjiče da je pijan psovao svoje roditelje, pa potom ih i fizički napao i povrijedio.

Iz Okružnog javnog tužilaštva u Doboju su naveli da je postupajući tužilac nakon ispitivanja osumnjičenog M.B. (52) iz Teslića stavio 10. aprila ove godine prijedlog Osnovnom sudu u Tesliću za određivanje mjere pritvora zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

„Osumnjičeni se tereti da je, nakon što je u dužem periodu u Tesliću, upućivanjem psovki i prijetnji svom ocu B.M. i majci B.J., s kojima živi u istoj porodičnoj kući, dana 8. aprila ove godine oko 18 časova, u vidno pijanom stanju, primjenom psihičkog nasilja prijetnjama i drskim ponašanjem, a potom i primjenom fizičkog nasilja ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet članova svoje porodice oca i majke. Tom prilikom su oštećeni zadobili tjelesne povrede“, naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Dodali su da je tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim je prijetio.

„Za krivično djelo za koje se tereti propisana je kazna zatvora od dvije do 10 godina, odnosno može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna. Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Tesliću je 10. aprila prihvatio kao osnovan prijedlog tužioca i odredio pritvor osumnjičenom M.B. u trajanju od mjesec dana“, istakli su iz Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

IZVOR: Nezavisne

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *