TESLIĆ: Supermarketi “ĐURIĆ MBB” podržali akciju uređenja gradskog parka - Glas Regije

TESLIĆ: Supermarketi “ĐURIĆ MBB” podržali akciju uređenja gradskog parka

Nije učitano

Povodom Međunarodnog dana planete Zemlje koji se obilježava 22. aprila, Opštinska uprava zajedno sa komapanijom ĐURIĆ MBB organizovala je akciju sadnje drveća u gradskom parku. Ovaj domaći trgovački lanac donirao je simboličnih 17 sadnica opštini, u kojoj uskoro otvara 17. market u svom lancu.

Vanja Pajkanović, šef Odsjeka za odnose s javnošću rekla je da je Međunarodni dan planete Zemlje obilježen s ciljem skretanja pažnje ljudima na značaj očuvanja prirode i sprečavanja negativnih posljedica po životnu sredinu, te je pozvala sve sugrađane da se domaćinski ponašaju prema zelenim površinama, prirodi i svom gradu.

„Marketi ĐURIĆ MBB kao društveno odgovorna kompanija donirala nam je sadnice drveta likvidambara. Posađeno je 16 sadnica u toku uređenja parka, a sedamnaestu sadnicu posadili su danas predstavnici ĐURIĆ MBB kao simbol njihovog 17. supermarketa kojeg otvaraju kod nas u Tesliću. Zahvaljujemo se na njihovoj podršci uređenja i uljepšavanja našeg parka.“ – rekla je Pajkanovićeva.

Željana Šajinović, koordinator za marketing i PR kompanije ĐURIĆ MBB kaže da je cilj današnje akcije povećanje svijesti javnosti o značaju zaštite i očuvanja životne sredine za generacije koje dolaze.

“Na ovaj način učinili smo jedno dobro djelo, koje apsolutno prevazilazi okvire lokalnog karaktera, s obzirom na to da je ovo međunarodno priznat dan. Uloga drveća, šuma u prečišćavanju zagađene atmosfere i proizvodnji kiseonika je nemjerljiva, a to je imperativ današnjice i to bi trebalo da barem kroz ovo stablo, kako bude raslo, bude podsjetnik svima da čuvamo naše zelenilo i zemlju na kojoj živimo.” – ističe Šajinović.

Iako 17. u lancu supermarketa, ĐURIĆ MBB otvara svoju prvu poslovnicu u Tesliću, pa je ovo prema riječima PR-a, neki vid dobrodošlice.

“Nova poslovnica zapošljavaće između 20 i 30 radnika. Naši supermarketi su modernog dizajna koji omogućava ugodnu kupovinu, uštedu vremena i jedinstveno iskustvo. Na prodajnom prostoru od oko 800 metara kvadratnih kupcima ćemo pružiti širok asortiman proizvoda, svježe meso koje kupujemo od domaćih uzgajivača, pekaru, svježe voće i povrće i veliki izbor delikatesnih i mliječnih proizvoda. Pored prehrambenih artikala, kupci će moći da kupe sve za ličnu i kućnu higijenu, posuđe i mnoge druge proizvode namijenjene domaćinstvu.” – kaže Šajinović.

Uz napomenu da ovo neće biti jedina donacija na području opštine, Šajinović je navela da će obilježavanje Dana planete Zemlje postati tradicionalna aktivnost u okviru ovog trgovačkog lanca i da će u sledećoj lokalnoj zajednici za koju se odluče zasaditi za jedno stablo više, svake naredne godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *