TESLIĆ: ,,Škrebić Company” trenutno zapošljava više od 600 radnika - Glas Regije

TESLIĆ: ,,Škrebić Company” trenutno zapošljava više od 600 radnika

Nije učitano

Teslićko   preduzeće „Škrebić kompany“  koje se bavi proizvodnjom obuće trenutno zapošljava više od 600 radnika, a u narednom periodu taj broj planiraju i  povećati.   Iako se se još uviejk ne součavaju sa nedosatakom radne snage, problem im predstavlja, nedostatak kvalifiokovanih radnika za ovu vrstu poslova.

U  fabrici obuće  Škrebić company u Tesliću , dnevno se proizvede oko 500 pari gotove obuce, te oko 2500 hiljade pari gornjih dijelova obuće za inostrano tržište . Proizvodnju su kažu  počeli  prije dvije i po decenje kao mala zanatska radionica,  a trenutno zapošlavaju  više od 600 radnika. U narednom peridodu zbog proširenja obima poslovanja, plniraju  zapošlajvanje dodatnih  oko  100 radnika,  kaže vlasnik ovog preduzeća Dragutin Škrebić.

Za ovo preduzeće nedotak radnika bar kada je u pitanju njihov broj još uvijek nije problem , ali im zato nedstoje onih koji su kvaliofikovani za ovu vrtsu polova , poručuje Škrebić.

A mogućnost za  školovanje pomenutih  kadrova u ovoj loklanoj zajednici  posotoji. U srednoj   školi „Jovan Dučić“   u okviru struke „tekstilstvo i kožarstvo“ trenutno imaju prvi razred   dizajnera  modnih tehničara, dok su u uprethodim godinama iškolovali nekoliko genaracija teskstilnih tehničara. Kada su u pitanju trogodišnja zanimanja iz ove oblasti situacija je zbog malog interesovanja učenika ,  nešto drugačija,  poručuuju iz ove škole.

Naši sagovorinici  saglasni su  ocjeni da je na cjelokupnom društvu da ovakvu situaciju  promijeni.

Prizanje za  doprinos  preduzeća  Škrebić Kompani  privredi opštine Teslić, stiglo je i od lokalne zajednice, pa je  tako na poslednjoj  sjednici SO donijeta odluka da upravo ovo preduzeće  dobije  –  Zlatnu plaketu  Opštine Teslić za ovu godinu.

(IZVOR: TV K3)

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *