TESLIĆ: Novčana naknada za liječenje lica starijih od 65 godina - Glas Regije

TESLIĆ: Novčana naknada za liječenje lica starijih od 65 godina

Nije učitano

S obzirom na sve težu ekonomsku situaciju svih kategorija stanovnika u Republici Srpskoj, a posebno penzionera i starijih lica od ove godine u budžetu opštine Teslić formiran je fond koji je namjenjen za pomoć licima starijim od 65 godina za troškove liječenja, a načelnik opštine Milan Miličević donio Pravilnik о raspodjeli ovih sredstava.

Prema riječima načelnika Milana Miličevića osobe starije od 65 godina će moći da ostvare svoje pravo na sufinansiranje troškove liječenja što podrazumijeva kupovinu lijekova, plaćanje dijagnostičkih procedura i slično.

„Formirana je komsiija koja će na osnovu prijava i zahtjeva donositi rješenja i odluke. Siguran sam da ćemo na ovaj način pomoći i olakšati liječenje starijim licima“ – rekao je Miličević.

Prava utvrđena ovim pravilnikom mogu ostvariti lica starija od 65 godina koja imaju prebivalište na području opštine Teslić čija ukupna mjesečna primanja po članu porodičnog domaćinstva ne prelaze iznos od 360 KM .Pod porodičnim domaćinstvom smatraju se lica koja zajedno žive u ekonomskoj zajednici (trajna zajednica života, privređivanja i trošenja zajedničkih prihoda članova porodice).

Opštinska uprava će učestvovati u plaćanju troškova liječenja u visini do najniže plate u Republici Srpskoj u toku budžetske godine za jedno lice, a isti će se isplatiti na tekući račun podnosioca zahtjeva. U izuzetnim slučajevima koji se odnose na liječenje teških oboljenja, može se odobriti novčana pomoć u iznosu od 1.000,00 konvertibilnih maraka u toku jedne budžetske godine.

Zahtjev za ostvarivanje prava podnosi se tokom cijele kalendarske godine u Šalter sali Opštinske uprave Teslić. Uz zahtjev je potrebno priložiti ovjerenu izjavu o zajedničkom domaćinstvu i dokaze o prihodima za sve punoljetne članove domaćinstva (uvjerenje o oporezovanim prihodima, ček od penzije, izvod iz banke i slično) kao i medicinsku dokumentaciju i fiskalne račune.

Zahtjev je moguće preuzeti u štampanom obliku u Šalter sali ili u elektronskom obliku na internet stranici Opštinske uprave Teslić, gdje se takođe može preuzeti i Pravilnik o ostvarivanju prava po navedenom osnovu.

Nije učitano
Nije učitano

Opštinska uprava Teslić je od prošle godine takođe povećala sredstva kojima boračke kategorije mogu da refundiraju lične troškove u svrhu liječenja.

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *