TESLIĆ: Kretali se sa potvrdama iz firmi u kojima nisu zaposleni - Glas Regije

TESLIĆ: Kretali se sa potvrdama iz firmi u kojima nisu zaposleni

Nije učitano

FOTO: Pixabay.com

Policijski službenici Policijske stanice Teslić obavljajući kontrolu tokom policijskog časa evidentirali su 56 osoba koja su zatečene da se kreću sa potvrdama izdatim od strane poslodavaca, saopšteno je iz PU Doboj.

Naknadnom provjerom policjaci su došli do saznanja da devet osoba nije prijavljeno kod Poreske uprave kao zasposlenici u privrednim društvima koja su im izdala potvrde, prenosi SrpskaInfo.

– Utvrđeno je da se radi o devet različitih privrednih društava, šest sa područja Republike Srpske i tri sa područja Federacije BiH. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj pod čijim nadzorom će se preduzimati dalje mjere i radnje – poručila je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Policijski službenici PU Doboj će na području koje operativno pokrivaju pojačati kontrolu osoba, a svi oni koji ne budu imali uredne potvrde i koji se ne budu pridržavali Zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, biće sankcionisana u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

(IZVOR: SrpskaInfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *