TESLIĆ, DOBOJ: Za vrijeme policijskog časa pijani skrivili nesreće - Glas Regije

TESLIĆ, DOBOJ: Za vrijeme policijskog časa pijani skrivili nesreće

Nije učitano

FOTO: Pixabay.com

Policijski službenici Policijske stanice Teslić juče su uhapsili N. D. iz Teslića, koji je za vrijeme policijskog časa prouzrokovao saobraćajnu nezgodu pod dejstvom alkohola.

Istog dana, oko 20.10 časova, navedeno lice je upravljajući automobilom “audi” sletjelo sa kolovoza. Izvršenim alkotestiranjem kod navedenog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1, 67 g/kg.

Istog dana, oko pet časova, na magistralnom putu u mjestu Ritešić kod Doboja, dogodila se saobraćajna nezgoda, u kojoj je učestvovalo lice inicijala Š.S. sa područja opštine Živinice, FBiH, koje je upravljajući putničkim automobilom marke „fiat”, sletjelo sa kolovoza.

Izvršenim alkotestiranjem kod navedenog lica je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1, 27 g/kg. Navedenom licu je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Doboj, odakle je isto upućeno u dobojsku bolnicu.

– Policijski službenici Policijske uprave Doboj na području teritorije koju operativno pokrivaju, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica, kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova, u protekla 24 časa sankcionisali su ukupno 10 građana (Doboj – 6, Teslić – 3, Modriča – 1).

Od ukupnog broja, devet lica je sankcionisano zbog nepoštovanja policijskog časa, dok je lice inicijala D.S. sa područja grada Doboja sankcionisano zbog nepoštovanja mjera izolacije. Navedenim licima su uručeni prekršajni nalozi iz člana 22. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

– Policijska uprava Doboj apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske – saopšteno je iz policije.

(IZVOR: Srpskainfo)

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *