Svečano otvoren prvi vrtić u istoriji opštine Petrovo - Glas Regije

Svečano otvoren prvi vrtić u istoriji opštine Petrovo

Nije učitano

U Petrovu je danas svečano otvoren Dječiji vrtić kao organizaciona jedinica dobojskog vrtića „Majke Jugović“, u kojem će djeca boraviti od ponedjeljka, 1. novembra.

Ocijenivši današnjih dan kao istorijski za opštinu Petrovo, načelnik ove lokalne zajednice Ozren Petković zahvalio je predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović koja je obezbijedila inicijalnih 150.000 KM za renoviranje i adaptaciju vrtićkog prostora, Ministarstvu prosvjete i kulture koje je obezbijedilo 30.000 KM, kao i UNDP-u za oko 40.000 KM.
Prema njegovim riječima, veliki doprinos dali su i organizacija „Vorld vižn“ i grad Doboj, dok je preostali iznos obezbijeđen iz budžeta opštine Petrovo.

Petković je naveo da je kapacitet vrtića 44 djece, a da se za usluge korištenja prijavilo njih 74, zbog čega će biti potrebno proširenje smještajnog kapaciteta.

Nije učitano

Anđelka Kuzmić, direktor Javne predškolske ustanove „Majke Jugović“, rekla je da je organizaciona jedinica u Petrovu podijeljene u dvije vaspitne grupe – mješovitu jasličku i djecu do tri godine, te djecu od tri do šest godina.
Prema njenim riječima, cijena boravka je identična cijeni u dobojskom vrtiću, s tim što će razliku ekonomske cijene u ovoj lokalnoj zajednici snositi Opštinska uprava Petrovo.

Kuzmićeva je naglasila da je osnivanje organizacione jedinice u drugoj lokalnoj zajednici jedinstven slučaj u Republici Srpskoj.

Mališanima iz Petrova dobrodošlica su na najljepši način poželjeli drugari iz dobojskog vrtića, priredbom koju su izveli specijalno za njih.

Nije učitano

Prostorije su osveštali sveštenik parohije Petrovo Jovica Lazarević i sveštenik iz Karanovca Davor Petković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *