Sutra Dan žalosti u opštini Šamac - Glas Regije

Sutra Dan žalosti u opštini Šamac

Nije učitano

U Šamcu će sutra, 6. avgusta, biti proglašen Dan žalosti zbog nesreće u kojoj je nastradao tridesetogodišnji mladić Milan Jovanović, saopšteno je iz Opštinske uprave Šamac.

Dan žalosti obilježava se spuštanjem zastave na pola koplja na javnim zgradama, na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera.

“Pozivamo fizička i pravna lica koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost, kao i medije koji djeluju na području opštine Šamac, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti”, poruka je iz Opštinske uprave Šamac.

Milan Jovanović je bio odbornik u Skupštini opštine Šamac i profesor geografije u više osnovnih škola na području opštine Šamac. Utopio se u utorak 3. avgusta u popodnevnim časovima u rijeci Savi dok se kupao sa dvojicom prijatelja.

Potraga za njim u kojoj su učestovali pripadnici Republičke uprave Civine zaštite RS, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice RS-a, pripadnici Civilne zaštite opštine Šamac i ronioci iz Specijalne jednice civilne zaštite iz Modriče trajala je do 4. avgusta do 19 časova kada je i pronađeno tijelo.

Milan Jovanović je rođen 26. maja 1991. u Gradačcu, a osnovnu školu i gimnaziju završio je u Šamcu, a Prirodno – matematički fakultet u Banjoj Luci 2014. godine, smjer geografiju.

Sahrana Milana Jovanovića biće obavljena sutra u 14 časova na Novom gradskom groblju, a izjave saučešća će se primati od 10 do 14 časova u porodičnom domu Jovanovića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *