STANIŠIĆ O PRODUŽENJU MJERA: “Aktuelna vlast nastavlja da urušava ugostiteljski i turistički sektor Srpske” - Glas Regije

STANIŠIĆ O PRODUŽENJU MJERA: “Aktuelna vlast nastavlja da urušava ugostiteljski i turistički sektor Srpske”

Nije učitano

Član Upravnog odbora Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma „Horeca RS“ Miloš Stanišić ocjenio je današnju odluku Republičkog štaba za vanredne situacije o produženju aktuelnih mjera kao nastavak urušavanja turističkog i ugostiteljskog sektora Srpske.

Ovakvim odlukama se vrši teror ugostiteljskog i turističkog sektora, takve odluke su se mogle razumjeti,  kada je bio veliki broj zaraženih na dnevnom nivou, ali sada je broj zaraženih znatno smanjen ili ih čak i nema uopšte -upozorio je Stanišić.

Ugostitelji u Federaciji BiH i Brčko distriktu prema Stanišićevim riječima rade neograničeno i naglašava da ugostitelji u Republici Srpskoj propadaju zbog loših mjera aktuelne vlasti.

– U ljetnjem periodu je najveća posjećenost i zarada ugostitelja, tada turisti dolaze u najvećem broju, nažalost,  nama ugostiteljima iz Republike Srpske je uskraćeno puno radno vrijeme za koje i dalje nadležni nemaju objašnjenja niti argumenata zašto je tako – rekao je Stanišić za Srpskainfo.

On tvrdi da je predsjednik udruženja „Horeca RS“ potpao pod uticaj SNSD-a,  pa su shodno tome ostali članovi odbora ovog udruženja onemogućeni da se bore za prava radnika ove grane privrede Republike Srpske.

– Nama članovima udruženja su zavezane ruke, jer sve, pa čak i pečat je u rukama jednog čovjeka, aktuelnog predsjednika, koji odbija bilo kakvu borbu za ugostiteljstvo i turizam štiteći tako aktuelnu vlast i SNSD koja urušava sve a posebno ovu granu privrede koja puni budžet Republike Srpske – poručuje Stanišić.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *