Stanari obilježili Dan opštine (FOTO) - Glas Regije

Stanari obilježili Dan opštine (FOTO)

Nije učitano

U Stanarima je danas obilježen Dan opštine. Povodom osme godine osnivanja Stanara kao opštine, odražana je i svečana Skupština gdje su dodijeljene prikladne nagrade i priznanja a Dan opštine upriličili su brojni gosti i zvanice.

Načelnik ove lokalne zajednice Radojica Ćelić navodi kako u slavljeničkom duhu građani Stanara na čelu sa opštinskom rukovodstvo već osmu godinu obilježavaju Dan opštine.

Dodaje i  da je raspoloženje opravdano pri čemu to pokazuju stabilne finansije ali i dobra dinamika relalizacije definisanih projekata među kojima je početak gradnje doma zdravlja a uskoro se očekuje i početak gradnje vodovoda.

” Brzo će ići i idejno rješenje za izgradnju zgrade administrativnog centra, bibloteke i Centra za socijalni rad. Asfaltiraćemo i pojedine lokalne puteve  a sve u cilju kako bi bili modernizovani. Pored toga mi rekonstruištemo i ambulante u cjelosti. U toku je izgradnja objekta Doma zdravlja, što je posao ukupne vrijednosti 3.750.000 KM dok je sufinansiran i sredstvima Vlade Srbije od 350.000 evra. Mogu reći da mi brinemo da dođe do razvoja u svim sferama društva.  ”,rekao je Ćelić

Predsjednik SO Stanari Denis Stevanović dodaje kako je zadovoljan i ponosan razvojnim putem kojim idu Stanari.

” Vidljiva je velika razlika u odnosu na raniji period dok nismo bili opština. Međutim uvijek sam samokritičan i želim vjerovati da će doći do boljeg i bržeg razvoja u budućnosti ”,rekao je Stevanović

Stanare je danas posjetio i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Nenad Stevandić. On je podsjetio kako su Stanari mala opština ali sa ljudima i rukovodstvom koji imaju veliku moć i želju da razvijaju ovo mjesto  poručuje.

” Veoma sam ponosan na ovo mjesto i na rad lokane administracije. Da nije gospodina Ćelića vjerujem da ne bi danas bilo u Stanarima izgrađene poslovne zone, ali i započetkog projekta za novu tržnicu i gradje Doma zdravlja. Nadam se da to prepoznaju i cijene građani kojima želim sretan dan njihove lokalne zajednice. ”,rekao je Stevandić.

Nije učitano

Na svečanoj sjednici Skupštine oko desetak zaslužnih kolektiva i pojedinaca je dobilo priznanja. Dajanu Simiću pripala je nagrada za najboljeg studenta sa područja opštine Stanari.

” Ja sam student treće godine Medicinskog fakulteta u Foči. Za mene je ova nagrada veliki podstrek u daljem radu. Ja sam tokom prošle godine ostvario prosjek  od 9,5 i na to sam jako ponosan”,rekao je Simić.

Za dugogdišnji rad u oblasti zdravstva priznanje je dobio Milenko Petković. On navodi da mu ova nagrada mnogo znači i predstavlja pohvalu pohvalu za nekoga ko je 25 godina posvetio radu u zdravstvu.

Nije učitano

Svečanu sjednicu su upriličili  gosti i iz drugih opština i gradova ali i gosti iz opštine Topola iz Srbije uz zvanice iz Vlade i Parlamenta Srpske. Dan opštine oblježava se kao dan kada je Narodna skupština Republike Srpske prije tačno osam godina usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari.

IZVOR: TV K3

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *