STANARI: Nenad Nikolić za ubistvo dobio pet godina zatvora - Glas Regije

STANARI: Nenad Nikolić za ubistvo dobio pet godina zatvora

Nije učitano

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Nenad Nikolić (20) iz Stanara osuđen je na pet godina zatvora zbog ubistva Dragana Pejanića (42), a kojeg je, na području Stanara ubo čakijom u trbuh.

Prema presudi Okružnog suda u Doboju, ubistvo se dogodio 8. maja prošle godine, oko 22 sata, na platou izletišta “Brvnara” iznad rijeke Ukrine u mjestu Brestovo,opština Stanari.

– Nakon što je zajedno sa Slađanom Kozarevićem popio više flaša piva na različitim lokacijama, te imao 1.55 g/kg alkohola u krvi, upravljajući “golfom”, Nikolić je došao do izletišta prateći “audi 4”, kojim je upravljao Dragan Pejanić, a u koji je prethodno sjeo Dragan Kozarević – navodi se u presudi.

Tu su zatekli Radojicu Radića,  Slavena Brkovića i Saru Musić, koji su se nakon roštiljanja pakovali da idu kući.

– Zatim su svi zajedno pili pivo i razgovarali da bi optuženi nakon kraće svađe sa Pejanićem u jednom trenutku rukama obuhvatio ga oko pasa, te su ih prisutni razdvojili – piše u presudi.

Potom je,  Nikolić otišao po čakiju i po povratku u društvo, Pejanića ubo sječivom noža na preklapanje u trbuh.

– Nanio mu je ranu koja se kanalom kroz prednji trbušni zid nastavljala u trbušnu duplju, pa kroz lijevi režanj jetre i kroz gušteraču i završavala se ubodinom trbušne aorte – dodaje se u presudi.

Kako se ističe, tu je konstatovano da su Pejaniću ugrožene vitalne funkcije i da ne pokazuje znakove života, te je vozilom hitne pomoći upućen u JZU “Sveti apostol Luka” u Doboju.

Slađanu Pejaniću djelimično dosuđuje imovinskopravni zahtjev  koji se odnosi na ime naknade materijalne štete u iznosu od 7.000 KM i na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog gubitka bliskog srodnika u iznosu od 7.000 KM.

– Sa ostatkom, u iznosu od 3.000 KM, na ime naknade nematerijalne štete postavljen prema Nenadu Nikoliću, oštećeni se upućuje se na parnični postupak – dodaje se u presudi.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *