Štab za vanredne situacije opštine Tesić naredio hitnu dezinfekciju javnih ustanova i površina - Glas Regije

Štab za vanredne situacije opštine Tesić naredio hitnu dezinfekciju javnih ustanova i površina

Nije učitano

Danas je zasjedao Opštinski štab za vanredne situacije na području opštine Teslić koji je analizirao trenutnu epidemiološku situaciju na teritoriji ove opštine, te sprovođenje svih propisanih mjera.

U skladu sa naredbom Opštinskog štaba za vanredne situacije Odsjek za civilnu zaštitu na području opštine Teslić izvršiće hitnu dezinfekciju objekata u kojima se dešavaju masovnija okupljanja kao što su škole, obdaništa, javna preduzeća i ustanove, stomatološke i druge zdravstvene ustanove (privatne i javne).

Takođe, KP „Komunalac“ Teslić u saradnji sa Odsjekom za civilnu zaštitu na području opštine Teslić izvršiće hitnu dezinfekciju javnih površina.(trgova,ulica,šetališta,parkova i drugih otvorenih prostora…).Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane da budu odgovorni i poštuju epidemiološke mjere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

U cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji opštine Teslić i zaštite i spasavanja stanovništva do 25. 03. 2021. godine zabranjuju se; -sva javna okupljanja u grupama većim od 30 lica, kao i sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica kada je riječ o svadbama, krštenjima, rođendanima, proslavama i drugim porodičnim skupovima;-zabranjuje se i rad fitnes-centrima /fitnes-klubovi, bodi-bilding klubovi i slični objekti/ i kulturno-umjetničkim društvima, kao i organizacija ;- izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, kao i vokalno izvođenje u ustanovama kulture;

U skladu sa usvojenim zaključkom obavezuju se građani da u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku – da im budu prekriveni usta, nos i brada, te da se pridržavaju zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Nadzor nad sprovođenjem mjera sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, Republička uprava za inspekcijske poslove putem nadležnih inspektora i inspektora u sastavu jedinica lokalne samouprave i Komunalna policija.

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *