Sportska oprema donirana veteranima FK Željezničar Doboj - Glas Regije

Sportska oprema donirana veteranima FK Željezničar Doboj

Nije učitano

Dok se saniraju polako posljedice izazvane virusom korona u cijelom svijetu pa i u našoj zemlji, kompanija Meridian ne posustaje u donacijama. Borba s pandemijom usljed mjera donesenih da bi se sačuvalo zdravlje koje nema cijenu, osjetili su i sportski klubovi i udruženja. Sport se vratio na terene, publika na tribine i sve se polako normalizuje, ali su finansije usljed krize još prisutne.

Udruženju veterana  FK Željezničar Doboj ova kompanija je uručila donaciju u sportskoj opremi. Udruženje je nestranačka, nevladina, neprofitabilna organizacija koja na dobrovoljnoj osnovi okuplja nekadašnje fudbalere FK Željezničar Doboj, ostale sportiste veterane i druga zainteresovana lica.

Ovo udruženje ima za cilj: podsticanje i afirmaciju sportskog načina života, podršku i pomoć FK Željezničar Doboj s posebnim fokusom na omladinske kategorije, promociju grada Doboja kroz mnoge sportske aktivnosti i druženja sa drugim udruženjima sličnih ciljeva, humanitarne i sponzorske aktivnosti, ostvarivanje saradnje i sa drugim sportskim organizacijama.

„Ovom prilikom Udruženje veterana FK Željezničar Doboj zahvaljuje kompaniji Meridian na značajnoj donaciji sportske opreme za sve naše igrače veterane, koja nam je u ovim momentima veoma potrebna kako bi nastavili s našim redovnim aktivnostima“, istakao je Igor Mitrović ,predsjednik Udruženja veterana FK Željezničar Doboj.

„Sport je važan za sve. Drago nam je što su se utakmice vratile na zelene površine. Te smo imali priliku donacijom sportske opreme pomoći veterane FK Željezničar iz Doboja da obuku nove dresove koji nose na sebi i naš potpis. Želimo im dobru igru uz dobre rezultate kao i promociju sporta koju vode“, izjavili su iz kompanije Meridian.

Nezavisne

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.