Smijenjen Upravni odbor dobojske bolnice - Glas Regije

Smijenjen Upravni odbor dobojske bolnice

Nije učitano

Foto: Arhiva

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske razriješila je, zbog isteka mandata, Upravni odbor bolnice „Sveti apostol Luka“ Doboj i imenovala novi koji je u v.d. mandatu.

Upravni odbor bolnice broji pet članova, a razriješeni su Igor Bošnjak, Slađan Jović, Mladen Ilić, Brigita Tomić i Srđan Smiljanić.

Novi članovi Upravnog odbora su Miodgar Mišić, Žana Nikić, Zoran Mitrović, Vedran Skokić, Velibor Jerinić.

Odluke o razrješenju i imenovanju vršilaca dužnosti članova dobojske bolnice objavljene su u posljednjem Službenom glasniku RS.

Zanimljivo je da niko od dosadašnjih čalnova nije zadržao mjesto u novom UO iako Vlada RS nerijetko za vršioce dužnostu imenuje upravo one članove kojima je mandat istekao.

Podsjećamo, dobojska bolnica nalazi se u centru afere „korona ugovori“, a njen direktor Mladen Gajić je prije dva dana uhapšen.

Njemu se na teret stavlja zloupotreba položaja prilikom nabavke medicinske opreme, a Republičko javno tužilaštvo je zatražilo da mu sud odredi prtivor.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS danas nismo dobili odgovor na pitanje da li će direktor dobojske bolnice biti smijenjen nakon što je uhapšen.

Pored Gajića, zbog sumnje u nezakonito postupanje prilikom sklapanja ugovora u vrijeme pandemije virusa korona ranije je uhapšen i direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković koji se nalazi u pritvoru.

Vlada je nedavno rarziješila i Upravni odbor Instituta, takođe zbog isteka mandata.

(IZVOR: CAPITAL)

1 komentar na “Smijenjen Upravni odbor dobojske bolnice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *