SLIJEDI 14 DANA IZOLACIJE U TESLIĆU: U Srpsku stigli srednjoškolci koje je korona zatekla u SAD - Glas Regije

SLIJEDI 14 DANA IZOLACIJE U TESLIĆU: U Srpsku stigli srednjoškolci koje je korona zatekla u SAD

Nije učitano

Foto: Pixabay.com

U Srpsku je danas bezbjedno stiglo pet učenika srednjih škola iz RS koji su u programu razmjene učenika boravili u Sjedinjenim Američkim Državama i koje je tamo zatekla pandemija virusa korona, saopštilo je Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Nakon slijetanja na aerodrom u Sarajevu, učenici će biti prevezeni u Lukavicu, gdje će, u skladu sa propisanim procedurama, biti pregledani.

Ovi učenici provešće 14 dana u izolaciji u Banji Vrućici u Tesliću. Riječ je o četiri učenika iz Banjaluke i jednom učeniku iz Bijeljine. Svi učenici se osjećaju dobro, navode iz Ministarstva.

Tri učenika srednjih škola koji su sa razmjene stigli ranije, danas će, nakon četrnaestodnevnog hotelskog karantina, biti prevezeni svojim kućama, jer su testovi potvrdili da su negativni na virus korona.

Riječ je o dva učenika iz Banjaluke i jednom učeniku iz Rudog koji su u Srpsku stigli 27. marta ove godine. Prema podacima koje su dostavile srednje škole u Republici Srpskoj, ukupan broj učenika koji se u školskoj 2019/2020. godini nalazio na razmjeni sa drugim državama je 11, od toga je osam učenika bezbjedno stiglo u Republiku Srpsku.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *