ŠIRI SE ISTRAGA U AFERI "KORONA UGOVORI": Zeljković i saučesnici ponovo na saslušanju - Glas Regije

ŠIRI SE ISTRAGA U AFERI „KORONA UGOVORI“: Zeljković i saučesnici ponovo na saslušanju

Nije učitano

Foto: rtvbn.com

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS i saučesnici osumnjičeni za malverzacije u aferi „Korona ugovori“ ponovo će biti saslušani u Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva.

Osim Zeljkovića biće saslušani i osumnjičeni Dragan Dubravac i Saša Marković, jer su malverzacije za nabavku medicinske opreme i za dobojsku bolnicu obavljene preko Instituta, te firmi “Promeding” i turističke agencije “Travel for fan”.

Istraga u aferi “Korona ugovori” tako je proširena i na malverzacije u dobojskoj bolnici “Sveti apostol Luka” zbog čega je prije dva dana uhapšen i njen direktor Mladen Gajić, te na prodavnicu oružja u Banjaluci “A.R.M.S. sistemi” preko koje su nabavljane termalne kamere za mjerenje temperature u UKC RS, a zbog čega je uhapšen Vladimir Vuletić.

Upravo zbog novih informacija u istrazi i hapšenja, postupajući tužilac na ove okolnosti planirala je saslušati Zeljkovića i ranije uhapšene.

Tužilaštvo je ujedno zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora za uhapšenog direktora dobojske bolnice, dok je vlasnik prodavnice oružja u izolaciji zbog korona virusa.

(IZVOR: SrpskaInfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *