Sastanak načelnika opština Stanari i Brod - Glas Regije

Sastanak načelnika opština Stanari i Brod

Nije učitano

Načelnik opštine Stanari, Radojica Ćelić, bio je domaćin delegaciji opštine Brod, predvođenoj načelnikom Zoranom Vidićem. Razgovarano je o saradnji u brojnim oblastima; kako privrednim, tako i kulturnim i sportskim.

Stanari, kao najmlađa opština u RS trebaju od drugih da uče, pa tako i od opštine Brod- rekao je načelnik opštine Stanari, Radojica Ćelić, nakon prvog zvaničnog sastanka delegacija opština Stanari i Brod. Sa kolegom iz Broda, načelnikom Zoranom Vidićem i njegovim saradnicima razgovarao je o brojnim pitanjima, koje su zajedničke ovim dvjema lokalnim zajednicama.

„I sa načelnikom opštine Brod uspostavili smo odnose u smislu angažovanja građevinskog inspektora, pošto Stanari nemaju Odjeljenje za inspekcije, tako da smo primorani od susjednih opština angažovati inspektore, tako da je Brod izašao u susret nama“, rekao je Ćelić i potvrdio da je dogovorena saradnja u oblasti sporta, kulture, ali i u oblasti privrede.

Sastanku su, ispred opštine Brod, prisustvovali načelnik opštine i načelnici Odjeljenja za finansije i Odjeljenja za urbanizam i stambeno- komunalne poslove, a ispred opštine Stanari načelnik, zamjenik načelnika, predsjednik Skupštine opštine i načelnici svih odjeljenja.

„Sastanak je bio sadržajan, mnogo smo naučili jedni od drugih i možda prepoznali zajedničke probleme sa kojima se susrećemo u svojim lokalnim zajednicama, ali i prilike koje nam se pružaju, pogotovo u odnosima sa drugim opštinama i možda sa pretpristupnim fondovima Evrospke Unije“, rekao je načelnik opštine Brod, Zoran Vidić.

Predsjednik Skupštine opštine Stanari, Denis Stevanović je rekao da su ovim sastankom Stanari pokazali da su otvoreni za saradnju sa svim susjednim, kao i opštinama u okruženju.

„Ovo je i poziv opštinama sa kojima nismo uspostavili saradnju“, rekao je Stevanović.

Budžeti opština Stanari i Brod su slični, mnoge stvari su zajedničke, te ima mnogo prostora za zajedničko djelovanje, a sve sa ciljem razvoja lokalnih zajednica.

(IZVOR: TV K3)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *