ŠAMAC: Završena sanacija krova na Domu kulture u Kornici - Glas Regije

ŠAMAC: Završena sanacija krova na Domu kulture u Kornici

Nije učitano

U povratničkoj Mjesnoj zajednici Kornica danas je izvršena primopredaja završenog projekta „Sanacije Doma kulture“ gdje je urađena sanacija krova.

Vrijednost projekta je 27.000 KM od čega je opština Šamac učestvovala sa 7.000 KM, a Fond za povratak sa oko 20.000 KM.

Direktor Fonda za povratak u BiH Bojan Ninković kaže da je u ime Fonda   zadovolјan završetkom, te da je Fond finansijska institucija u BiH koja je zadužena za blagovremeno finansiranje projekata iz udruženih sredstva i drugih projekata koje odobri Komisija za izbjegla i raselјena lica.

„Udružena sredstva, to znači na nivou BiH se u Fond za povratak udružuju sredstva od strane Vlada entiteta, Vlade RS, Vlade FBIH i Vlade  Brčko disktrikta. Komisija donosi odluku i raspoređuje ta sredstva za sve opštine u BiH. Do sada smo sa opštinom Šamac imali dobru saradnju, a nadam se i u budućem periodu. Fond ostaje na usluzi i na ispomoći opštini Šamac kao i ostalim opštinama“, kaže Ninković.

Zamjenik načelnika opštine Šamac Đuro Ivanović ističe da je završen projekat u jednoj od osam povratničkih Mjesnih zajednica, te da je cilј da sve povratničke mjesne zajednice dobiju adekvatan prostor za društveni kulturni i zabavni život.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *