Šamac ulaže u putnu infrastrukturu - Glas Regije

Šamac ulaže u putnu infrastrukturu

Nije učitano

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove u opštini Šamac Vedrana Mihaljčić rekla je novinarima da je završena izgradnja biciklističke i pješačke staze pored Osnovnog suda u dužini od oko 250 metara i širine 2,20 metara, a vrijednost radova je oko 35.000 maraka, što je finansirano sredstvima iz budžeta.

Ona je dodala da je završeno i redovno održavanje makadamskih puteva za koje je opština Šamac izdvojila oko 50.000 КM, te su završeni radovi na asfaltiranju jedne ulice u naselju Novo selo, dužine 600 metara što je finasirano sredstvima iz budžeta u iznosu oko 70.000 КM.

„Trenutno je u fazi završetak radova na sanaciji udarnih rupa i održavanje asfaltnih puteva za šta je iz budžeta izdvojeno 30.000 КM. Izvode se i radovi na asfaltiranju prve dionice puta “Vreoci” u Batkuši – u dužini od 750 metara u kojoj pored finansiranja od strane opštine Šamac učestvuju i građani ove mjesne zajednice”, kaže Mihaljčićeva.

Ona je napomenula da u narednih mjesec dana planiraju asfaltiranje dva putna pravca u mjesnoj zajednici Obudovac u dužini od 220 metara i u Obudovcu dva u dužini od 170 metara, a izvođači su već izabrani.

„Finasiranje će biti dijelom iz budžeta opštine Šamac i učešćem građana”, kaže Mihaljčićeva.

Mihaljčićeva napominje da za narednu godinu planiraju još infrastruturnih radova za putnu infrastrukturu, a akcenat će biti na rekonstrukciji ulice “Cara Dušana” i izgradnji kružnog toka pored osnovne škole, prilaza školi i ulice “Dositeja Obradovića“ za šta će im biti potrebna pomoć viših institucija ili međunarodnih organizacije koje budu pružale sufinansiranje u takvoj vrsti projekata.

Ona kaže da će iz budžeta opštine Šamac za rekonstrukciju i izgradnju puteva na ovom području u ovoj godini biti utrošeno 280.000 КM.

(AUTOR: Svetlana Pavlović)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *