ŠAMAC: U naselju Јasenik završeni značajni infrastrukturni radovi (FOTO) - Glas Regije

ŠAMAC: U naselju Јasenik završeni značajni infrastrukturni radovi (FOTO)

Nije učitano

Namjera Opštinske uprave Šamac da Naselje „Јasenik“ u mjesnoj zajednici Šamac dovede infrastrukturno u red urodila je plodom. U dogovoru sa stanovnicima ovog naselja i sredstvima iz budžeta opštine u visini od oko 110.000 KМ završeno je asfaltiranje četiri ulice, označavanje ulica, javna rasvjeta i dječije igralište. Radove je obišao načelnik opštine Šamac sa saradnicima.

Vedarana Мihaljčić načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove pojasnila je da su u 2018. godini u ovom naselju asfaltirane dvije ulice a sada još četiri za koje je izdvojeno oko 100.000 KМ dok je za javnu rasvjetu, označavanje ulica i igralište za djecu iz budžeta izdvojeno dodatnih 10.000 KМ.
Načelnik opštine Đorđe Мilićević ističe da je namjera Opštinske uprave proteklih godina bila da ovo naselje infrastrukturno dovedu u red jer stanovnici koji su ovdje doselili nakon rata i po drugi put podižu domaćinstva  to zaslužuju.

Nije učitano

„Sa građanima naselja smo dogovorili da završimo kompletno asfaltranje šest ulica, u prvoj fazi projekta 2018. godine asfaltirane su dvije ulice i sada četiri uz proširenje javne rasvjete i uz izgradnju dječijeg igrališta“, kaže Мilićević.

On je dodao da će Opština Šamac iz budžeta nastaviti da radi ovu vrstu projekata i ove godine u dogovoru sa građanima i realizovati fazu po fazu u skladu sa finansijskim sredstvima.

Nije učitano

Мještanin „Јasenika“ Goran Todorović kaže da je ovo naselje formirano bukvalno na ledini, poljoprivrednom zemljištu, te da je puno infrastrukturnih stvari rješavano.

„Uradili smo objekte kako je ko imao sredstava, opština je u skladu sa svojim mogućnostima, a  opština je pratila izgradnju infrastrukture tako da smo sad kompletirali infrastrukturu. Svi smo zadovoljni, urađena ulična rasvjeta, postavljeni nazivi ulica tako da sve drugačije izgleda“, kaže Todorović zahvaljući se opštini Šamac na realizaciji projekta i u nadi da će zajedno nastaviti  da sarađuju i rješavaju pitanja od zajedničkog interesa.

Svetlana Pavlović

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *